height="132" />
GASTRONOMİDE ELAZIĞ VE İSTANBUL’UN BÜYÜK BULUŞMASI

GASTRONOMİDE ELAZIĞ VE İSTANBUL’UN BÜYÜK BULUŞMASI

ABONE OL
May 20, 2022 15:48
GASTRONOMİDE ELAZIĞ VE İSTANBUL’UN BÜYÜK BULUŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu (AGAFED) önderliğinde, Avrasya Aşçılar Derneği’nin (AVADER) 28 – 29 Mayıs tarihlerinde 09:00 – 19:00 saatleri arasında “4. İSTANBUL AŞÇILAR FESTİVALİ ‘İSTCOOK FEST 2022’ VE  ve AVADER’in 16.Yıl Kutlaması dolayısıyla İstanbul’da yemek Teması ELAZIĞ YÖRESEL YEMEKLERİ VE ELAZIĞ KÜLTÜRÜ, Anadolu’dan Yemek Yarışması ve birçok etkinlik gerçekleştirilecek 

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve AGAFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Seyran, yaptığı açıklamaya göre Metropol İstanbul AVM Ataşehir’de iki gün olarak düzenlenecek olan etkinlikte, turizm ve gastronomi sektörünün paydaşları ile Elazığ Yemekleri ve kültürü bir araya gelecek.

“4. İSTANBUL AŞÇILAR FESTİVALİ ‘İSTCOOK FEST 2022’ İSTANBUL YEMEK TEMASI ELAZIĞ YÖRESEL YEMEKLERİ VE ELAZIĞ KÜLTÜRÜ

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve AGAFED Genel Başkan Yardımcısı Harun Seyran, Avrasya Aşçılar ve Gastronomi Federasyon Başkanı Ahmet Karaman önderliğinde 24 Ocak 2022 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığ’ın sesini duyan federasyona bağlı dernekler anında Elâzığ’daydı. AGAFED depremde büyük yara alan Elazığ’a seyyar mutfak kurdu. Doğukent mahallesinde enkazdan etkilenen vatandaşlara 15 gün boyunca 3 öğün olmak üzere her öğün 500 kişiye sıcak yemek ve kahvaltı sundu. Dernek Başkanları, şefler ve AGAFED öğrenci kulübü 15 gün boyunca aziz şehrin dertleriyle ortak olmuş ve sıcak yemeklerle gönülleri ısıtmışlardı.

  1. İSTCOOK FESTİVALİNDE 9000 YILLIK TARİHE SAHİP AZİZ ŞEHRİMİZİN GASTRONOMİSİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ İSTANBUL’A TAŞIYACAK

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonumuzun önderliğinde Avrasya Aşçılar Derneğinin düzenlemiş olduğu 4. İSTCOOK FAST İstanbul Aşçılar Festivaline bu yıl kardeş dernek  olarak Elâzığ davet edildi. 4. İSTCOOK Festivali 28-19 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul’ da İstanbul Metropol Alışveriş Merkezi Ataşehir’ de yapılacak. 4. İSTCOOK Festivalinde 9000 yıllık tarihe sahip aziz şehrimizin gastronomisini ve kültürünü İstanbul’a taşıyacak.

Etkinlik süresi boyunca 9000 yıllık Elazığ mutfak kültürünü eşsiz tatları gelen misafirlere tarihi süreci ile birlikte tattırılacak.

 AGAFED ÖNDERLİĞİNDE BAĞLI OLAN DERNEKLERDEN, ORGANİZASYON SAHİBİ AVRASYA AŞÇILAR DERNEĞİ AVADER

Festivale, AGAFED önderliğinde bağlı olan derneklerden, organizasyon sahibi Avrasya Aşçılar Derneği AVADER, İstanbul Aşçılar derneği İSAŞDER, Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği TUGASDER. Marmara Profesyonel Aşçılar Derneği MAPAD, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Uluslararası Çikolata ve Pastacılar Derneği UÇPAD ve Katmerciler ve Künefeciler Derneği KATKUNDER Yönetim Kurulu ve üyeleri katkı ve katılım sağlayacak.

Etkinliğe İstanbul protokolünün yanı sıra, uluslararası, ulusal ve yerel şefler, aşçılar, tedarikçiler, yeme içme üreticileri, gastronomi öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri, gurmeler, meslek yazarları, akademisyenler, eğitimciler, gastronomi uzmanları, sosyal medya alan uzmanları, bloğu”rlar, gazeteciler, turizm uzmanları, sanatçılar ve vatandaşlar etkinlikte yer alacak.

ARAŞTIRMACI GAZETECİ YAZAR ŞEF MEHTAP
ÖZER SEYRAN, WORKSHOP GÖSTERİSİ OLACAK

Organizasyon süresince, katılımcı firmaların sunumları, interaktif gösteriler, stantlarda çeşitli ikram ve sunumlar, workshoplar ile şeflerin “Gastronomide Eğitim ve Öğretim” gibi konulardaki söyleşilerden oluşan paneller, etkinlikler yer alacak. Araştırmacı Gazeteci Yazar Şef Mehtap Özer Seyran, worksshop gösterisi olacaktır. Ayrıca katılan misafirlere sürpriz hediyeler takdim edilecek.

Etkinliğin Yemek Teması: “Elazığ Yöresel Yemekleri”

Bu seneki yemek teması Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nin katkıları ile, “Elazığ Yöresel Yemekleri ve Elazığ Kültürü” etkinlikleri de yerini alacak.

Etkinlikte Kadans Project Okay Aybey sahne alarak konser verecektir. Sürpriz isimlerin katılması için görüşmeler devam etmektedir.

Organizasyonda tüm misafirlere açık büfe yemek servisi ile birçok sokak lezzetinin yer aldığı ikramlar yapılacaktır.

 Etkinlik sonunda kalacak olan gıda fazlalıkları hayvan barınağına mama olarak bağışlanacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.