height="132" />
“Yöresel Esintiler Türk Halk Müziği” Konseri Düzenlendi

“Yöresel Esintiler Türk Halk Müziği” Konseri Düzenlendi

ABONE OL
May 15, 2022 15:07
“Yöresel Esintiler Türk Halk Müziği” Konseri Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da Elazığ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde “Yöresel Esintiler Türk Halk Müziği” Konseri düzenlendi.

Elazığ’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Yöresel Esintiler Türk Halk Müziği” konseri düzenlendi.

Düzenlenen konsere, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, İl Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde çeşitli eserler seslendirildi. “Yöresel Esintiler Türk Halk Müziği” konserinin koro şefliğini ise Uğur Kıstak yaptı. Konser dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

“VATANDAŞLARIMIZIN  HALK EĞİTİM KURSLARINA TEVECCÜHÜ ÇOK FAZLA”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, Halk eğitim kurslarını bir sonraki dönemde daha çok mesleki kurslar babında planlayacaklarını söyledi. Tabar, “Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında bakanlığımızın bize açma imkânı verdiği 73 alandaki 3 bin 811 kurs dalından kurslar planlayarak vatandaşlarımızı halk eğitim kurslarıyla buluşturduk. Açtığımız bin 650 kursta 33 bin vatandaşımızı kurslarımızla buluşturduk. Okuma yazma kurslarından yabancı dil kurslarına sanat kurslarından spor kurslarına, müzik kurslarından mesleki kurslarına kadar geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın eğitim ihtiyacını karşıladık. Halk eğitimleri eski bilindik tabiriyle dikiş nakış, halk oyunları, okuma yazma sarmalından çıkarıp artık bugün çok geniş yelpazede her gruba hitap edecek şekilde kurs planlar hale geldik. Vatandaşlarımızın teveccühü çok fazla halk eğitim kurslarına. Bizlerde bu ihtiyaçlarını gidermekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönem daha fazla kurslarımızı planyacağız. Halk eğitim kurslarını önümüzdeki dönemde daha çok mesleki kurslar babında planlayacağız. Biz artık vatandaşlarımıza dileyene yeni bir meslek kazandırmak, dileyene icra ettiği meslekte ilerlemesini sağlamak veya iş değiştirmek isteyenlere farklı bir meslek grubunda yeterlilik kazandırmak amacıyla kursları planlıyoruz” dedi.

“ELAZIĞ’DA ÇOK GENİŞ KAPSAMLI HALKA AÇIK BİR MEKANDA HAYAT BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, Hazira’nın ilk haftasında“Hayat Boyu Öğrenme” etkinlikleri kapsamında Elazığ’da çok geniş kapsamlı şenlik düzenleneceğini söyledi. Tabar, “Bizler eylül ayında başladığımız eğitim öğretim ayında artık hasat mevsimine ulaştık. Dün filografi ve el sanatları sergimizi açtık, bugün türk halk müziği konserimizi icra edeceğiz. 19 Mayıs’ta atık malzemelerle ilgili bir sergi açılışımız olacak. Haziranın ilk haftasında “Hayat Boyu Öğrenme” etkinlikleri kapsamında Elazığ’da çok geniş kapsamlı halka açık bir mekanda hayat boyu öğrenme şenliği düzenleyeceğiz. Biz o şenlikte ürünlerimizin sergilerini yapacağız, halk oyunları düzenleyeceğiz, kürsü başı şenliği düzenleyeceğiz, yine Türk Halk Müziği konserimiz olacak, spor şenliğimiz olacak hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızı şimdiden yapacağımız etkinliklere davet ediyorum. Elazığlıyız Harput kültürünü yaşatmak gibi bir borcumuz da var gerek Elazığ kültürünü gerek halk müziğimizi yaşatmak hem de sonraki kuşaklara aktarmak boynumuzun borcu olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.