height="132" />
Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde El Hijyeni Etkinliği

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde El Hijyeni Etkinliği

ABONE OL
May 14, 2022 13:58
Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde El Hijyeni Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırat Üniversitesi, Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından el hijyeni konulu bir etkinlik düzenlendi.

Konu ile ilgili olarak bir sunum yapan Fırat Üniversitesi Enfeksiyon Anabilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, “El hijyeni hastane enfeksiyonlarını önlemede en etkili yollardan birisidir. El hijyenine uyum sağlamak hem bizleri hem hastaları hem de çevreyi koruyacaktır. Sağlık çalışanlarının en önemli algıları, risk ve güvenlik noktasında oluşturulmalı. Buna ekip olarak hem sağlık çalışanları, hem doktorlar, hasta bakıcısından temizlik personeline kadar el hijyenine dikkat etmeliyiz” dedi. AKBULUT yaptığı sunum içerisinde bir takım oranlarla dünyadaki el hijyeni oranlarına vurgu yaparak, 5 Mayıs el hijyeni gününe dayalı olarak bundan sonra el hijyeni konusunda üst düzeyde dikkatli olmamız gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol komitesi hemşiresi Fatma Türkmen ise, 2021 yılı el hijyenine uyumu arttırma çalışmaları konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunuda özellikle katıldıkları kurslardan ve aldıkları eğitimlerden dolayı verilen sertifikalar ve katılım belgelerinin hastanemiz için önemli olduğunu ifade etti. TÜRKMEN ayrıca hastane içerisinde düzenlenen eğitimlerimiz ile el hijeni konusunda 2021 yılında hedefimiz %75 iken bu oran çalışmalarımız sonucu %85 e çıkmıştır. Yazılı ve görsel etkinliklerimiz çok faydalı olmuştur. Başarı, büyük ekip çalışmasının sonucudur. Dolayısıyla çalışanlarımızın farkındalığı hedefe ulaşmamızı sağlayacaktır. Enfeksiyonları önleme hususunda bizlerden desteğini esirgemeyen tüm katılımcılarımıza hastane yönetimine teşekkür ederiz. İfadesinde bulundu.

Sunumlar sonrası Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz tarafından Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut’a çalışmalarından dolayı bir onurluk taktimi yapıldı. Ayrıca Enfeksiyon Kontrol Komitesi hemşirelerine de Başhekim Kaygusuz tarafından birer teşekkür belgesi taktim edildi.

Yapılan etkinlik içerisinde Hastane Basın birimi tarafından el hijyeni konusunda hazırlanan kısa bir sinevizyon gösterisi de büyük bir gördü.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Hastane yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Anabilim, bilim dalı öğretim üyeleri ile birlikte çalışanları katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.