DOLAR 32,3698 0.14%
EURO 34,9746 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 22799651,28%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

El Bileği Üzerinden Ve  Avuç İçi Anjiyografi İşlemi  İle Tıkalı Damar Açıldı

El Bileği Üzerinden Ve Avuç İçi Anjiyografi İşlemi İle Tıkalı Damar Açıldı

ABONE OL
Nis 26, 2022 12:04
El Bileği Üzerinden Ve  Avuç İçi Anjiyografi İşlemi  İle Tıkalı Damar Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fethi Sekin Şehir Has­ta­ne­sin­de üst düzey tek­nik ve de­ne­yim ge­rek­ti­ren gi­ri­şim­sel iş­lem­ler ya­pı­la­bi­li­yor.

Fethi Sekin Şehir Has­ta­ne­si­ne ili­miz ve bölge il­le­rin­den kalp krizi ta­nı­sıy­la kabul edi­len has­ta­la­rın Ra­di­al (el bi­le­ği) ve Dis­tal ulnar (Avuç içi) an­ji­yog­ra­fi ile tı­ka­lı da­mar­la­rı stent ta­kı­la­rak açıl­dı.

Ope­ras­yo­nu uy­gu­la­yan Kar­di­yo­lo­ji Uz­ma­nı Op. Dr. Çetin MİRZA­OĞ­LU, “El bi­le­ği ve avuç içi an­ji­yo iş­le­mi, her­han­gi bir ya­ra­lan­ma ya da kaza son­ra­sın­da ko­lun­da trav­ma olu­şan ki­şi­ler ile di­ya­li­ze giren has­ta­lar dı­şın­da her­ke­se uy­gu­la­na­bi­lir. Ra­di­al ( el bi­le­ği ) veya Dis­tal ulnar (avuç içi) an­ji­yog­ra­fi­nin kasık da­ma­rın­dan uy­gu­la­nan an­ji­yog­ra­fi­ye oran­la temel üs­tün­lü­ğü; ope­ras­yon ris­ki­nin azal­tıl­ma­sı ve hasta kon­fo­ru­dur. Bu has­ta­lar tu­va­let ih­ti­yaç­la­rı­nı ken­di­le­ri gi­de­re­bi­lir ve kasık an­ji­yo­sun­da ol­du­ğu gibi 6 saat ya­ta­ğa bağlı kal­mak zo­run­da de­ğil­ler.” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.