height="132" />
Raif Arslan: Projenin Kurumdan İzin Alınmadan Gerçekleştirildiği  Tespit Edilmiştir

Raif Arslan: Projenin Kurumdan İzin Alınmadan Gerçekleştirildiği Tespit Edilmiştir

ABONE OL
Nis 8, 2022 21:33
Raif Arslan: Projenin Kurumdan İzin Alınmadan Gerçekleştirildiği  Tespit Edilmiştir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Genel Meclis Üyesi Raif Arslan, Eti Krom A.Ş.’nin Kovancılar İlçesi’nde bulunan fabrikada  izinsiz bir şekilde GES projesi yaptığını dile getirerek  İl Özel İdaresi’ne dilekçe verdi. Arslan İl Özel İdaresi’nden projeyi incelemesini istedi.

“ETİ KROM AŞ’NİN İZİN ALMADAN YAPTIĞI YAPIYA SESSİZ KALMASI VE CEZA YAZMAMASI MANİDAR KARŞILANMAKTADIR”

Arslan dilekçesinde kurumdan izin alınmadığını dile getirerek   “Eti Krom A.Ş. İşletmesi’nin, GES Projesi, İmar Komisyonu tarafından 1.1.2022 tarihinde havalesi yapılmış, komisyon yaptığı çalışmasında GES projesini mahallinde yaptığı imcelemesi sonucunda, projenin kurumdan izin alınmadan gerçekleştirdiğini tespit etmiştir. Komisyon çalışmasında; Şubat ayında meclise gelen raporunda dosyada aksaklıkların olması nedeniyle, evrakların tamamlanması istenmiştir.

Süre verilmesini uygun görmüştür. Bu süreçler yürütülürken, İşletmenin bu projesini izin almadan yapması, kanun ve yönetmeliklere göre kaçak yapı statüsünü kazandırmıştır. İl Özel idaresi köylerde, bir vatandaşın kurumdan izin almadan yaptığı yapılarda, kanun ve yönetmeliğe göre izin almadan yapması nedeniyle kaçak yapı statüsünde değerlendirerek ,ceza yazmasına rağmen Eti Krom AŞ’nin bu süre içerisinde izin almadan yaptığı yapıya sessiz kalması ve ceza yazmaması manidar karşılanmaktadır.” dedi.

“SORUMLU GÖREVLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIMI BELİRTİM”

Eti Krom’a cezai yaptırım uygulanmasını isteyen  Raif Arslan, “Sivrice’nin Bekçitepe köyünde, depremde yıkılan evinin çadırının altını, tabanlık yapan ve hayvanlarını yabani hayvanlardan korumak için 30 metre kare bir alanı, sac ile kapatan bir vatandaşa, bina yapıyor diyerek 8 bin 500 tl ceza yazan kurumun, Eti Krom A.Ş ye sessiz kalması ne kadar vicdani bir yaklaşımdır?

İl Genel Meclisi olarak, kanun ve yönetmeliklere göre depremde mağdur olan vatandaşa reva görülen uygulamanın, Eti Krom AŞ’ye aynı yaklaşımı gösterilmemesi kamuoyunda rahatsızlık yarattığı gibi bizi de rahatsız etmiştir. Bu konudaki rahatsızlığımızı ve dilekçemizi İl Özel idaresine vermiş bulunmaktayız. Eğer İl Özel idaresi, Eti Krom AŞ ye çifte standart uygulanacaksa, bundan sonra gariban vatandaşlara da uygulanmasını ve bu durumda bulunan kişilere karşı kesilen cezaların muaf tutulması gerekmektedir.

Bu uygulanmadığı takdirde, kurumun çifte standart uygulaması kanun ve yönetmeliklerde belirtilen gerekli yasal işlemlerini göz ardı etmesi halinde, konuyu yargıya taşıyacağımı, sorumlu görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağımı belirtirim.”ifadelerini kullandı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.