height="132" />
Akın: Yüksek gıda fiyatlarında  yaşananlar 20 yıllık  sorumsuzluğun sonucu

Akın: Yüksek gıda fiyatlarında yaşananlar 20 yıllık  sorumsuzluğun sonucu

ABONE OL
Nis 8, 2022 23:46
Akın: Yüksek gıda fiyatlarında  yaşananlar 20 yıllık  sorumsuzluğun sonucu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yüksek gıda fiyatlarına dikkat çekerek, yaşananların 20 yıllık  sorumsuzluğun sonucu olduğunu kaydetti.

Türkiye’de ekonomik buhran yaşandığını dile getiren   Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın; “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Türkiye’de yaşanan ekonomik buhran, bir anda ortaya çıkan bir şey değil. Bugün milletimiz yaşamın temel gereklerine yani yeme, barınma, giyinme ihtiyacına ulaşamıyorsa, bu durum 20 yıllık bir sorumsuzluğun sonucudur.”dedi

AKP, MİLLETTEN TOPLADIKLARINI KENDİSİNE MENFAATLE BAĞLI KİŞİLERİN CEBİNE KOYMUŞTUR.

Akın, girdi maliyetleri düşmeden gıda fiyatlarının düşmeyeceğini  kaydetti. Akın;“AKP, milletten topladıklarını milletin cebine değil, kendisine menfaatle bağlı kişilerin cebine koymuştur. Bundan dolayıdır ki ;bugün anormal derecede yüksek gıda fiyatları ile karşı karşıyayız. Dünya genelinde son 10 yılda gıda fiyatları %9 artarken, Türkiye’de %100, bazı gıdalarda %120’nin üzerinde fiyatlar artmıştır.

Gıda üreticisinin girdi maliyetleri düşmeden, bu fiyatları kontrol etmek mümkün değil. Düşünün ki bir çiftçinin kullandığı temel girdilerden; mazot, gübre, elektrik, işçilik %100 ün üzerinden zamlanmış almış başını giderken, sizin KDV’yi indirmeniz ne anlam ifade eder ? Bu bile akıl ve bilgiye dayalı bir yönetim anlayışının olmadığını göstermek için yeterli bir nedendir.”ifadelerini kullandı.

“ET VE SÜT ÜRÜNLERİNDE CİDDİ BİR FİYAT ARTIŞINA ŞAHİT OLACAĞIZ”

Önümüzdeki günlerde et ve süt ürünlerinde ciddi fiyat artışları yaşanacağını dile getiren Akın açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “ Bakınız et ve süt ürünlerine, gelecek aylarda ciddi bir fiyat artışına şahit olacağız. Çünkü yem fiyatlarının yüksekliğinden dolayı, insanlar damızlık hayvanlarını bile kesiyor. Bugün arpa parasını peşin yatırmasına rağmen 2-3 aydır ofisten arpa temin edemeyen hayvancılıkla uğraşan tacirlerimiz var. Tüm bunlar bir iktidar değişikliğine ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Milletimiz AKP’nin samimiyetsizliğini ve yetersizliğini gördüğü için bir ittifak kurdu ve onları yönetimden uzaklaştıracak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.  İnanın sadece istismarın önüne geçerek bile milletimizin bu sıkıntıları çözülecek. “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.