DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
“Türkiye’nin Güvenliği Açısından Boğazlar ve Montrö Anlaşması” Sohbeti Düzenledi

“Türkiye’nin Güvenliği Açısından Boğazlar ve Montrö Anlaşması” Sohbeti Düzenledi

ABONE OL
Mar 13, 2022 08:20
“Türkiye’nin Güvenliği Açısından Boğazlar ve Montrö Anlaşması” Sohbeti Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Ahde Vefa Derneği Elazığ Şubesi tarafından “Türkiye’nin güvenliği açısından Boğazlar ve Montrö anlaşması” konulu sohbet düzenlendi.

“Türkiye’nin güvenliği açısından Boğazlar ve Montrö anlaşması” konulu program Ahde Vefa Derneği Elazığ Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Rahmi Doğanay katıldı.

Programda konuşan Ahde Vefa Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Burhanettin Özdoğan, “Covid-19 illetinden dolayı toplanmalarımıza 3 yıl ara vermiştik. Bugün sohbetlerimize başlamış bulunmaktayız. Sohbet konusu “Türkiye’nin güvenliği açısından Boğazlar ve Montrö anlaşması.” Sayın Prof. Dr. Rahmi Doğanay sizlerle sohbet edecektir. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DOĞANAY: TABİİ HAK OLARAK DA ONLAR AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR POZİSYONDA

Prof. Dr. Rahmi Doğanay ise, “Bizim gündemimize gelmesi ya da kamu oyunun ilgi duyması noktasında Rusya ile Ukrayna çok özelde ve taze olarak. Daha eskilerden itibaren özellikle Sovyet Rusya’nın dağılması ve belki de yeni bir soğuk savaş dönemi olarak adlandırabileceğimiz Amerika ve Avrupa’nın Sovyet Rusya’nın bocalamasından faydalanmak isteyerek Kafkasya, Karadeniz kıyıları, Asya bölgelerine sızması Rusya’nın da kendi arka bahçesi olarak gördüğü buralara müdahil olmamasını istememesiyle doğan özellikle de 2000’li yıllardan itibaren gelişen gerginliklerin sonucu oluşmuştur. Her bakış açısı farklı bir görüşü doğurabilir, ortaya çıkarabilir. Bölgeyle ilgili siyaseti, planları, projeleri olanların tabi ki bölgede hakim olan unsurların doğal olarak ve tabii hak olarak da onlar açısından önemli bir pozisyonda olduğunu, jeopolitik bir stratejiye sahip olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.