DOLAR 32,3978 0.19%
EURO 35,0092 -0.23%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2267013-0,70%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Karataş, TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı Dizisine tepki gösterdi

Karataş, TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı Dizisine tepki gösterdi

ABONE OL
Mar 7, 2022 16:38
Karataş, TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı Dizisine tepki gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı Dizisi’nde, hemşire ile doktor arasında gerçekleşen diyalog sahnesine tepki gösterdi.

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, dizide doktor ile hemşirenin karşı karşıya getirildiğini ve hemşirelerin küçük düşürüldüğünü ifade etti.   Karataş, diziyi RTÜK’e şikayet ettiklerini kaydederek,  ilgili sahnenin kaldırılmasını istedi.

“Meslektaşlarımız Küçük Düşürülmeye Ve İtibarsızlaştırılmaya Çalışılmıştır”

 Karataş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “TRT-1’de ailecek seyrettiğimiz  Gönül Dağı Dizisi’nin, bu haftaki bölümünde üzülerek Türkiye gerçekleri ile uyuşmayan ve gereksiz bir sahne ile karşılaştık. Hiçbir hemşire meslektaşımız, ameliyat bitmeden kesinlikle hasta yakınlarına bilgi vermez. Böyle bir yetkisi de yoktur. Ameliyat ile ilgili hasta yakınlarını cerrah bilgilendirir. Ayrıca dizide doktor ile hemşire karşı karşıya getirilerek, doktorun sorumsuz hemşireye kızması ve uyarması ile hemşire meslektaşlarımız, küçük düşürülmeye ve itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. TRT-1 ve Gönül Dağı Dizisi’ni, RTÜK’e şikayet edip, talihsiz sahnenin kaldırılmasını ve bu tür sahnelere yer verilmemesini isteyeceğiz.

Kamu Sağlık-Sen olarak; sağlık çalışanlarının itibarını koruma adına, tüm haklarımızı sonuna kadar arayacağız!  Sağlık çalışanları yalnız değildir!”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.