DOLAR 32,3978 0.19%
EURO 35,0092 -0.23%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2267013-0,70%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AK Parti Elazığ’dan Maden Sahaları İle İlgili Ortak Açıklama

AK Parti Elazığ’dan Maden Sahaları İle İlgili Ortak Açıklama

ABONE OL
Şub 13, 2022 08:21
AK Parti Elazığ’dan Maden Sahaları İle İlgili Ortak Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Ela­zığ İl Baş­ka­nı, AK Parti Ela­zığ Mil­let­ve­kil­le­ri ve Ela­zığ Be­le­di­ye Baş­ka­nı, Maden il­çe­sin­de bu­lu­nan maden re­zerv­le­ri­nin çı­ka­rıl­ma­sı ve iş­le­til­me­siy­le il­gi­li ya­şa­nan ge­liş­me­ler hak­kın­da ortak bir açık­la­ma yaptı.

Ya­pı­lan ortak açık­la­ma­da şu ifa­de­le­re yer ve­ril­di; “Maden il­çe­mi­zin sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de bu­lu­nan “maden sa­ha­sı­nın” tes­pi­ti ve son­daj ça­lış­ma­la­rı yakın ta­ki­bi­miz­de ger­çek­leş­ti­ril­miş­tir. İl Baş­ka­nı­mız, Mil­let­ve­kil­le­ri­miz ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız sü­re­cin yakın ta­kip­çi­si­dir. Ya­pı­lan tek­nik ça­lış­ma­lar­la bir­lik­te ala­nın zen­gin maden re­zer­vi­ne sahip ol­du­ğu tes­pit edil­miş­tir. Maden re­zer­vi­nin şeh­ri­miz sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de bu­lun­muş ol­ma­sı ili­miz ve böl­ge­miz için ol­duk­ça önem­li bir ge­liş­me­dir. Maden sa­ha­sı­nın iş­le­til­me­si ile il­gi­li “Maden ve Pet­rol İşleri Genel Mü­dür­lü­ğü” ge­rek­li ça­lış­ma­la­rı baş­lat­mış ve sa­ha­nın iş­le­til­me­si ile il­gi­li ihale şart­na­me­si ya­yım­lan­mış­tır. Maden sa­ha­sı­nın iş­le­til­me­si ile il­gi­li açık ihale usul­le­ri iş­le­ti­le­cek­tir. Ye­ter­li­ği sağ­la­yan tüm ya­tı­rım­cı ve gi­ri­şim­ci­ler iha­le­ye ka­tı­la­bi­le­cek­tir.” De­nil­di.

“ÇA­LIŞ­MA­LA­RI İLGİYLE VE YA­KIN­DAN TAKİP EDİYORUZ”

Ti­ca­ret Oda­sı­nın ön­cü­lük ede­ce­ği bu sü­re­cin şef­faf, açık ve geniş ka­tı­lım­lı ol­ma­sı ge­rek­ti­ği vur­gu­la­nan açık­la­ma­da; “Maden sa­ha­sı­nın Ela­zığ­lı ya­tı­rım­cı­lar ta­ra­fın­dan iş­le­til­me­si için daha önce il­gi­li ta­raf­lar­la de­fa­aten is­ti­şa­re­ler ger­çek­leş­tir­dik. Özel­lik­le Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Oda­mız, Ela­zığ­lı ya­tı­rım­cı­la­rın maden sa­ha­sı­nı iş­let­me­le­ri için ön­cü­lük ya­pa­bi­le­cek­le­ri­ni be­lirt­ti­ler. Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Oda­mı­zın bu ko­nu­da­ki gay­ret ve ça­ba­la­rı­nı önem­si­yo­ruz. Biz­ler maden sa­ha­sı­nın tes­pi­ti ve ihale sü­re­ci­ne kadar olan süreç ile il­gi­li ku­rum­lar nez­din­de ge­re­ken tüm ta­kip­le­ri yap­tık. Ela­zığ’ın iş adam­la­rı­nı ya­tı­rım­cı ve gi­ri­şim­ci­le­ri­ni bir araya ge­tir­mek ve bir­lik­te­lik kur­mak için iş adam­la­rı­na, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­na ve özel­lik­le Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Oda­mı­za büyük so­rum­lu­luk dü­şü­yor. Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası bir takım ça­lış­ma­lar baş­lat­mış bu­lu­nu­yor. Bu ça­lış­ma­la­rı il­giy­le ve ya­kın­dan takip edi­yo­ruz. Ti­ca­ret Oda­mı­zın ön­cü­lük ede­ce­ği bu sü­re­cin şef­faf, açık ve geniş ka­tı­lım­lı ol­ma­sı ge­re­ki­yor. Ela­zığ­lı iş in­san­la­rı­nı ve ya­tı­rım­cı­la­rı bir araya ge­tir­me so­rum­lu­lu­ğu Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Oda­mız­da­dır. Ül­ke­miz ve ili­miz eko­no­mi­si­ne katkı sağ­la­ya­cak maden sa­ha­sı­nın bir an önce iş­le­til­me­si ön­ce­li­ği­miz­dir. Ka­mu­oyu­na say­gıy­la du­yu­ru­lur.” İfa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.