height="132" />
İHH’dan Suriye’deki Kamplarda Kalanlara 47 Tır Yardım

İHH’dan Suriye’deki Kamplarda Kalanlara 47 Tır Yardım

ABONE OL
Şub 6, 2022 17:23
İHH’dan Suriye’deki Kamplarda Kalanlara 47 Tır Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi tarafından Suriye’de kış aylarında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren mağdur ve mazlumlara yönelik yardımlar devam ediyor.

“Kış üşütür, kardeşlik ısıtır” sloganıyla hazırlanan 37 tır kömür ve 10 tır unu dualarla Suriye’ye gönderildi. Yapılan yardımlar hakkında bir açıklama yapan İHH Yetim Birimi Başkanı Kamil Seçgin şu bilgileri verdi: “Bu yıl yağan yoğun kar bereket, bolluk demek. Ama mazlum ihtiyaç sahibi aileler için de aynı zamanda soğuk ve yağışlı hava sıkıntı, mağduriyet kaynağı oluyor.

Öncelikle Elazığ da “Bacası tütmeyen ev üşüyen çocuk kalmasın” diyerek ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk. Odun, soba, un ve gıda kolisi ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin mağduriyetini gidermeye çalıştık.

Şiddetli kışın en olumsuz etkilerini Suriye’deki kamplarda çadırda yaşıysan insanlar yaşadı. Babalar gece çocukları donmasın diye çadırlarda nöbet tuttu. Gece çocuklarını çadırda yürüterek donmamalarını sağlamaya çalıştılar. Yıkılan, su basan, kardan çöken çadır görüntüleri içimizi dağladı. Hayırsever hemşerilerimizin bu mağduriyeti gidermek ve mazlumlara destek olmak amacıyla derneğimize bağışladıkları toplamda 37 tır kömür ve 10 tır unu Suriye ye iletilmek amacıyla yola çıktı. Şiddetli kışın olumsuz etkilerini azaltmayı hedefleyen yardım çalışmalarımız devam etmektedir.

Bir insanın günlerce sırtını dayayacağı bir duvar olmadan çamurun üstüne serdikleri yataklarda yaşamaya çalışmaları hayırsever hemşerilerimizi derinden üzdü. Bu sebeple Suriye’de briket evlerden oluşan bir Elaziz sokağı yapmak için kolları sıvadık. Çok daha korunaklı bu briket evlerde mağduriyetlerin, çamurun ve soğuğun etkisinin azaldığı bu projeye tüm hemşerilerimizin katkısını bekliyoruz”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.