height="132" />
Elazığ’da Mete-Der Kuruldu

Elazığ’da Mete-Der Kuruldu

ABONE OL
Şub 1, 2022 19:21
Elazığ’da Mete-Der Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da Mesleki ve Teknik Eğitimi Yaygınlaştırma Derneği Mete-Der kuruldu

Mesleki ve Teknik Eğitimi Yaygınlaştırma Derneği Mete-Der Kuruldu.

Mete-Der Başkanı Metin Özgen, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Özgen, “Meslekî ve teknik eğitim sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Meslekî ve teknik eğitim ile bireylerin ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda uygun öğrenme fırsatlarının sunulduğu, iş ve meslek ahlakını merkeze alan yenilikçi, istihdama hazırlayan, iktisadi ve sosyal sektörlerin ihtiyaçlarına göre geliştirilen ve paydaşlarla iş birliği içinde sürekli yenilenen bir meslekî ve teknik eğitim sistemi oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

Yönetim kurulu Başkanı Metin Özgen’in yaptığı derneğin yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu,  Sadrettin Bayram, Tarık Tuncay Türkmen, Atilla Yılmaz, Mehmet Kavaklı, Murat Yavuz, Murat Akgeyik, Mine Demirel, Hasan Yılmaz. 

DERNEĞİN KURULUŞ AMAÇLARI ARASINDA :

Mesleki ve Teknik Eğitim, Ahilik sisteminin devamı niteliğinde olmasından dolayı toplumda hak ettiği değere ulaştırmak.

Toplumda Mesleki ve Teknik Eğitime yönelik olumsuz algıları ortadan kaldırmak.

Mesleki ve Teknik Eğitim veren okul ve kurumlarla işbirliği yaparak Mesleki ve Teknik Eğitim veren okul ve kurumlardan mezun olan öğrencilerin işe yerleştirilmelerine yardımcı olmak.

Sektörel bazda analizler yaptırarak Mesleki ve Teknik Eğitimin gelişimine ve yaygınlaşmasına katkı sunmak.

Mesleki ve Teknik Eğitimin yaygınlaşmasına katkı sunmak amacıyla planlamalar ve projeler yapmak.

Meslekî ve teknik eğitim sistemini sürekli geliştirmek ve kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapmak.

Ekonomide verimlilik ve rekabet gücünün artırılma­sı için eğitimin sosyal ve sektörel entegrasyonuna yönelik çalışmalar yapmak.

Dijitalleşme süreciyle birlikte bütün alanlarda mesleki ve teknik eğitim alan bireyle­re yönelik olarak bilgi ve iletişim teknolojilerinde temel yetkinliklerin yanı sıra üst düzey becerileri de kazandırmak için çalışmalar yapmak.

İhtiyaç halinde nitelikli iş gücü yetiştirmek için Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu kurulmasına öncülük etmek.

Dezavantajlı öğrencilerin okula devamını sağlamak amacıyla yardım toplanması için çalışmalar yapmak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerle işbirliği yapılarak devam eden ve mezun öğrencilere yönelik kurslar açmak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.