height="132" />
Elazığ’da TOKİ’lerde Sorunlar Bitmek Bilmiyor

Elazığ’da TOKİ’lerde Sorunlar Bitmek Bilmiyor

ABONE OL
Oca 29, 2022 07:00
Elazığ’da TOKİ’lerde Sorunlar Bitmek Bilmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlimizde yaşanan 24 Ocak Depremi sonrası en çok hasar alan mahallelerinden biri de Elazığ’ın en büyük mahallesi olan Abdullahpaşa’ydı. On binlerce insan evsiz kaldı.Etap Etap teslim edilen TOKİ’lerde sorunlar bitmek bilmiyor.

Abdullapaşa Mahallesi TOKİ 4.  Etapta tamamlanan 516 konut ve 114 dükkanın kurası 29 Kasım 2021 tarihin çekilirken anahtar teslimleri ise 6-14 Ocak 2022 tarihleri arasında yapıldı. Anahtarlarını alan hak sahibi depremzede vatandaşlar, kiradan çıkarak evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayamadan sorunlarla karşı karşıya kaldı.
.“KALORİFERLER HALA YANMIYOR”
-“ASANSÖRLER ÇALIŞMIYOR”
“İNTERNET YOK”
“KONUTLARDA ÇOK EKSİK VAR MUHATAP YOK”
“BAZI KONUTLARDA TUVALET TAŞI UNUTULDUĞU İDDİASI VAR”
“YEKLİLER NEREDE!”

Bilindiği üzere 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8’lik depremde ilimizde 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetmiş, iki şehirde binlerce konut ise hasar görmüştü. Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde TOKİ tarafından Elazığ’da binlerce konut inşa edildi.  Çalışmaların ardından tamamlanan binlerce konut için kuralar çekiliyor ardından ise anahtar teslim süreci başlıyor. Depremin ikinci yılının geride kalması ile Elazığ Valiliği konut teslimine hız vererek; TOKİ konutlarının kurası ve anahtar teslimi için bilgilendirme yapmaya başladı. Konutların hızlı bir şekilde teslim edilmeye çalışılması sorunları da beraberinde getirdi.

Elazığ Valiliği her geçen gün hızlı bir şekilde TOKİ konutlarının kurası ve anahtar teslimi için bilgilendirme yaparken, hak sahipleri ise konutlara kavuşmanın mutluluğunu yaşayamadan sorunlarla boğuşuyor. 1 ay önce anahtar teslimi yapılan Abdullahpaşa 4. Etap TOKİ konutlarında vatandaşlar halen doğalgazın yanmadığını iddia etti.  Eşyalarını evlerine getiren vatandaşlar yerleşemeden çıkmak zorunda kalıyor. Bu da yetmezmiş gibi vatandaşlar, sorunlar karşısında Emlak Konut ve yüklenici firma arasında mekik dokuyor.

Vatandaşa Yapılan Eziyetin Nedeni? Kira Yardımını Kesmek Mi _?

Evlerin tamamlanmadan anahtar teslimi yapıldığını dile getiren vatandaşlar, doğalgazın yanmadığını ve taşınmalarına rağmen evlerinde oturamadıklarını dile getirdi. Anahtar teslim amaçlarının kira yardımını kesmek olduğunu iddia eden vatandaşlar, Emlak Konut ve yüklenici firma arasında mekik  dokuduklarını fakat herhangi bir çözüme kavuşamadıklarını belirtti. Ayrıca hava sıcaklığının eksi 18 dereceye düştüğü kentte, 4. Etaptaki bazı bloklarda suların donarak patladığı ve bodrum katlarının ise havuza döndüğü görüldü.

TOKİ EV DEĞİL DERT SAHIBI YAPTI

“Toki, Evleri Tamamlamadan Vatandaşa Teslim Etti!”

“EVLERİMİZ OTURULABİLİR BİR VAZİYETTE DEĞİL”

“BİZE, İKİNCİ DEPREMİ YAŞATTILAR!”

“YETKİLİLER, SORUNLAR KARŞISINDA SESSİZ KALMASINLAR!”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.