height="132" />
Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat Elazığ’ın 26 Ocak tarihindeki aktif vaka sayısını açıkladı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat Elazığ’ın 26 Ocak tarihindeki aktif vaka sayısını açıkladı

ABONE OL
Oca 29, 2022 06:53
Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat Elazığ’ın 26 Ocak tarihindeki aktif vaka sayısını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat Elazığ’ın 26 Ocak tarihindeki aktif vaka sayısını 4 bin 12 olduğunu açıkladı.

Kanal 23 de  bir televizyon programının konuğu olan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, Elazığ’ın pandemideki durumunu değerlendirerek Elazığ’ın aktif vaka sayısını ilk kez açıkladı.

Müdür Polat, Elazığ’da 26 Ocak tarihinde aktif vaka sayısının 4 bin 12, yatan hasta sayısının 134, yoğun bakım hasta sayısının 25, entübe hasta sayısının ise 6 olduğunu söyledi.

Elazığ Sağlık Müdürü Cahit Polat, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede halkın duyarlılığı sayesinde aşılamada yüzde 70’i geçen Elazığ’ın aşı tablosunda renginin sarıya döndüğünü, hedeflerinin yüzde 75’i geçerek mavi renge ulaşmak olduğunu bildirdi.

Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıldır salgın sürecini en iyi şekilde yöneten devletin almış olduğu tedbirler sayesinde ülkede ciddi sıkıntılar yaşanmadığını belirtti.

Bugün salgınla mücadelede en önemli gerecin aşı olduğunu, dünyanın bir çok ülkesi yeteri aşıya ulaşamazken Türkiye’de gerektiğinde sağlık birimlerinin aşıyı vatandaşın ayağına kadar götürdüğünü ifade eden Polat, şöyle konuştu:

“İlimizin aşı haritasındaki yeri kırmızıydı, ama bugün itibariyle turuncuyu da geçerek yüzde 70 aşılama oranı ile sarı renkte yerimizi almış bulunmaktayız. Bundan sonraki hedefimiz inşallah maviye geçmek. Tabi ki bu konuma
gelmemizdeki başarı hiç şüphesiz halkımızındır, onun için bu başarının mimarı olan Elazığ halkına şükranlarımı sunuyorum.”

Polat, kentte aşılama oranlarında son bir ayda önemli bir artış olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını, bir an önce yüzde 75’i geçerek maviye geçmeleri gerektiğini dile getirdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.