DOLAR 32,3732 0.16%
EURO 35,0323 -0.19%
ALTIN 2.324,670,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Elazığ

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Erol: Tabi ki devletimiz vatandaşımızın yanında yer almıştır

Erol: Tabi ki devletimiz vatandaşımızın yanında yer almıştır

ABONE OL
Oca 26, 2022 18:38
Erol: Tabi ki devletimiz vatandaşımızın yanında yer almıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlimizde yaşanan 24 Ocak depreminin üzerinden iki yıl geçmesi nedeniyle siyasilerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak Tabi ki devletimiz vatandaşımızın yanında yer almıştır ama vatandaşımız sürece dâhil edilmediği, talepleri ve düşünceleri dikkate alınmadığı için ‘ben yaparım sen böyle yaşayacaksın sana bunu uygun gördüm’ zihniyetiyle yaklaşıldığı için vatandaşlarımızın bir memnuniyetsizlik var olduğunu belirtti.

Erol yazılı açıklamasında, 24 Ocak gecesi yaşanan depremden sonra 2 yıllık bir süreç geçti. Bu iki yıllık süreç içerisinde Elazığ’da yaşanan sorunlarla ilgili vatandaşlarımızın ve depremzedelerimizin mülkiyet haklarıyla ilgili neler yapılabileceği konusunda zaman zaman mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili depremin Elazığ’a bir fırsata çevrilmesi gerektiği konusunda düşüncelerimizi belirtmek için mecliste, ulusal televizyonlarda konuşmalar yaptık.
Elazığ’a deprem sonrasında bir heyet getirerek incelemelerde bulunduk. Bakanlıkların bütçe toplantılarında depremle ilgili konuşmalar yaparak ilgili bürokratları ziyaret ettik.
‘Elazığ’da deprem sonrasında hiçbir şey yapılmadı’ demek doğru olmaz. Çünkü deprem sonrasında Elazığ’a çok ciddi bir kaynak aktarıldı ama çok ciddi kaynak aktarılmasına rağmen bu kaynak doğru kullanılmadı. Hala mağduriyetler ve belirsizlikler devam ediyor. Tabi ki devletimiz vatandaşımızın yanında yer almıştır ama vatandaşımız sürece dâhil edilmediği, talepleri ve düşünceleri dikkate alınmadığı için ‘ben yaparım sen böyle yaşayacaksın sana bunu uygun gördüm’ zihniyetiyle yaklaşıldığı için vatandaşlarımızın bir memnuniyetsizliği var bu memnuniyetsizlikte de son derece haklılar.
Bu saatten sonra bu siyasal iktidarın anlayışıyla bu mağduriyetlerin giderilmesi çok mümkün değil. İnşallah yapılacak olan bir seçimden sonra iktidar değişikliğinde geçmişe yönelik neler yapılabilir konusunda araştırmalar yapılarak vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi daha iyi şart ve koşullarda Elazığ’ın deprem mağduriyetinin giderilmesinin takipçisi olacağız.
Hala depremden kaynaklı yıkılmayan evler var, daha deprem konutlarının fiyatlarının aynı mı yoksa ayrı mı olacağı konusunda tereddütler var. Orta hasarlı binalarla ilgili sorunlar devam ediyor. Bu sorunları sürekli gündeme getiriyoruz tam anlamıyla bu deprem sürecinde Elazığ’da istenilenleri gerçekleştiremesek de daha büyük hatalar yapılmasını engelledik.
Bütün bu olumsuzluklara rağmen bu süreçte emeği geçen, katkısı olan mahalle muhtarlarımıza ilimizin belediye başkanlarına, milletvekillerine, ilgili bakanlıklara ve bürokratlara teşekkür ederim.  Devlet buraya kaynak aktarılmıştır ama kaynaklar doğru kullanılmamıştır. Kaynakların doğru kullanılmamasından dolayı sorunlar devam etmektedir. Özellikle kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi problemler devam ediyor. Abdullahpaşa ve Karşıyaka Mahallesi gibi Elazığ’ın birçok mahallesinde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerlerde hala belirsizlikler devam etmektedir.
İnşallah tedavi sürecim tamamlandıktan sonra bu konuları meclis kürsüsünden dile getirmeye devam edeceğim. 24 Ocak gecesinde yaşanan depremde hayatlarını kaybeden bütün hemşerilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyorum “dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.