height="132" />
MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in 24 Ocak Mesajı

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in 24 Ocak Mesajı

ABONE OL
Oca 23, 2022 18:53
MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in 24 Ocak Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, 24 Ocak Depremi’nin 2. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver mesajında şu ifadelere yer verdi; “24 Ocak 2020 tarihinde saat 20:55’te meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti. Üzücü deprem felaketinin ardından 2 yıl geçmesine rağmen hala acısını ilk günkü gibi hissediyoruz. Geçen bu süreçte devletimiz var gücüyle hemşehrilerimizin yanında oldu, depremin yaralarını büyük çoğunlukta sardı. TOKİ aracılığıyla vatandaşlarımıza evlerini, işyerlerini teslim etti, kısa sürede geri kalanlarını da teslim ederek tamamıyla depremin izini silecektir.

“YAŞANAN BU BÜYÜK ACIDAN DERS ÇIKARMAMIZ GEREKMEKTEDİR”

Ancak, giden canları geri getirmek mümkün olmadığı için, her zaman depreme ve doğal afetlere karşı daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini ortaya koymuştur.  Şüphesiz ki ülkemiz, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Elazığ depreminden çıkarılması gereken en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir felaketin ve acının şehrimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.