DOLAR 32,3278 0.23%
EURO 35,1117 -0.07%
ALTIN 2.300,051,00
BITCOIN 23121412,54%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ELAZIĞ’da GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM

ELAZIĞ’da GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM

ABONE OL
Nis 14, 2021 17:10
ELAZIĞ’da GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimlerini artıracak olan Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi ekipleri özellikle bu dönemde tüketimi artan tatlı, ekmek, unlu mamuller, et ve süt ürünlerine yönelik işletmelerin denetimlerini yoğunlaştırdı.

Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Cemal ÇETİNKAYA ve ekibi ile birlikte denetime çıkan İl Müdürü KARAHAN; “ Ramazanla birlikte beslenme alışkanlıklarında oluşan değişiklikler göz önünde bulundurularak tüketimi artacak, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, unlu mamuller, tatlı gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin kontrollerine ağırlık vereceğiz.

Başta gıda satış yerleri olmak üzere gıda işletmelerinde oluşacak olumsuzlukları en aza indirmek için, sosyal mesafenin korunması, çalışan personelin maske takması, mekâna kısıtlı sayıda müşteri alınması, hiyen için dezenfektan kullanılması, maske takmayan müşterilerin içeriye alınmaması yönünde her türlü tedbirlerin alınması için işletmeler bilgilendirilecektir.

Denetimler esnasında “Ramazan Paketi” adı altına birçok gıdanın bir arada yer aldığı paketlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri kontrol edilecek, gerekli durumda analiz edilmek için ürünlerden numune alınacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.