DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,971,35
BITCOIN 22765992,55%
Elazığ
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AV YASAĞI BAŞLADI

AV YASAĞI BAŞLADI

ABONE OL
Nis 4, 2021 22:57
AV YASAĞI BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Nisan’ da başlayan Su Ürünleri Av Yasağı dolayısıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa TUĞYAN, Jandarma ekipleri ve teknik personel üç tarafı sularla çevrili olan İlimizin Güzelyalı Köyündeki balıkçılarla bir araya geldi.

Programda konuşan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa TUĞYAN; “İlimiz sınırları içerisinde yer alan Keban, Karakaya, Özlüce, Karakoçan Kalecik, Beyhan, Kralkızı baraj gölü, Sivrice Hazar gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2021 yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 1 Nisan 2021 tarihinde başlayıp, 1 Temmuz 2021 tarihinde sona erecektir. Av yasağı döneminde avlanan balık geleceğin yüzlerce balığı demek. Ticari ve amatör olarak avlanan tüm balıkçılar el ele vererek, balıkları avlamayıp gelecek nesillere daha çok balık bırakmalıyız.” dedi.

Konuşmasına denetimlerin nasıl uygulanacağı hakkında bilgiler vererek devam eden TUĞYAN; “Jandarma, Emniyet kolluk kuvvetleri ve Müdürlüğümüz denetim ekipleri avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerine devam edecek ve kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Avlanma dönemi içerisinde faaliyetlerimizi daha etkin ve yaygın olarak yapabilmek için vatandaşlarımızla işbirliği yapmak gerekmektedir. Bu işbirliğini sağlamak için vatandaşlarımız su ürünleri ihbarlarını av yasağı boyunca yapabilir. Avcılık, balık nakli ve satışı yapan şahısları görenler kendilerine en yakın Belediye Zabıta görevlilerine, Emniyet, Jandarma, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini” belirtti.
Merkez Jandarma Karakol Komutanı Bülent ÖZEL ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte çalışmalarımıza bugün olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Tüm balıkçılarımızın av yasağı boyunca kurallara uymalarını bekliyoruz.” dedi.
Balıkçı İsmail DEMİREL de balıkların üreme ve büyüme döneminde getirilen yasaklara uyulmasının, avcılığın devam ettirilmesi ve balıkçıların geleceği açısından önemli olduğunu, tüm balıkçıların kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.