height="132" />
MÜFTÜDEN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

MÜFTÜDEN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

ABONE OL
Nis 2, 2021 08:51
MÜFTÜDEN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Müftü Aydın, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yâd ederek, Çanakkale’nin milletçe kenetlendiğinde, sabır ve kararlılıkla mücadele edildiğinde tüm zorlukların üstesinden gelindiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

Müftü Aydın mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale zaferidir. Bu zaferin milletimizin tarihinde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde bir milletin kaderinde belirleyici bir rol oynamıştır. Bu büyük olay adeta bugün meydana gelmiş gibi milletimizin hafızasında taze ve canlıdır.

Çanakkale, dağların taşların şüheda gövdesine büründüğü bir diyardır. Çanakkale, karasıyla deniziyle bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı yerdir.

“Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar…

O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar,

Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!”

Anadolu’nun her evinden, Rumeli’nin her bölgesinden, İslam coğrafyasının her bölgesinden, Şam’dan, Bağdat’tan, Beyrut’tan, Kahire’den, Kosova’dan, Üsküp’ten, Saraybosna’dan son ehl-i salibin salvetini yıkmak için ölesiye kardeş olan şehitlerimizin memleketidir Çanakkale.

Dilleri, kavimleri, ırkları beldeleri farklı ancak imanları, idealleri, azimleri, gayeleri, niyetleri ve duyguları bir olan mehmetçiklerin bir arada can verdiği mekândır Çanakkale.

Cennet-ül Baki ve Cennet-ül Mualla misali dünyanın en yüce ve en mukaddes şehitlerinden biridir Çanakkale. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk Milleti’nin kahraman evlatlarınca verilen büyük bir mücadelenin adıdır Çanakkale. Şairin ifadesi ile “Bedr’in aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır” Çanakkale.

Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı bir yerdir Çanakkale. Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızda Bedr’in aslanları kadar secaatlidir. Çanakkale Zaferi I. Dünya Savaşı’nda kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer, milletimizin iman ve azminin metanet ve gücünün açık bir göstergesidir.

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şühedâ,

Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüdâ,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ!”

Çanakkale öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını ve bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale Zaferi, ırkları, renkleri ve dilleri değişik çeşitli milletlerden oluşan düşman ordularının Müslüman milletimizi yok etmek amacıyla karadan, denizden ve havadan üzerimize saldırdığı bir iman ve küfür mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını feda eden şehitlerin destanıdır. Çanakkale Zaferi, esaret zincirini boynuna takmamış, bağımsızlığı namus ve şeref addetmiş bir milletin istiklal ve onurunu kurtarmak için ateşten gömlek giydiği var olma mücadelesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale’nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyorum. Geçmişten bugüne dinimiz, vatanımız, milletimiz, ezan ve bayrağımız, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bugün de ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için gayret gösteren kahraman güvenlik güçlerimize nusretiyle ve kudretiyle yardım etmesini, aziz milletimizi ilelebet payidar kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.