DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1283 0.02%
ALTIN 2.325,150,26
BITCOIN 2275147-0,40%
Elazığ
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asker AVŞAR

Asker AVŞAR

ABONE OL
Şub 26, 2021 14:39
Asker AVŞAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asker Avşar/ Gazeteci – Yazar

Asker Avşar, İstanbul Bakırköy doğumludur. 12 Eylül’de öğrenciydi. Özal rahmetli olduğunda, Üniversiteliydi. Kenan Paşa öldüğünde, 3. üniversitesini bitiyordu.

6 yaşında başlayan okuma serüveni, hiç ara vermeksizin, 40 küsur yılı geride bıraktı. Okudukları 200 sayfalık kitaplar olsa da 12 bin kitabı zihnine gömdü. Bu sebeple dereceli gözlükler kullanır. Saçları çoktan bozuk baltalık ormanlar gibi seyrelmiştir. Haliyle baldır, bacak, göbek derken, uzun zaman önce, genç bir delikanlı formatından, tontiş bir amca formatına evrilmiştir.

Siyasi olarak kendisini bir ideoloji ile sınırlandırmayı doğru bulmadığından, kendi ifadesiyle kendisini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibiyim: İNSANIM, TÜRK’ÜM, MÜSLÜMANIM diye sıralamakta ve tanımlamaktadır.

Devlet memuru olmayı onur saysa da, devlet memuru olmadan hayatını sürdürebilmeyi de özgürlük saymakta ve daha öncelikli ve önemli görmektedir.

İletişim, Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerini okumuş olan Asker Avşar, halihazırda Psikoloji yüksek lisans eğitimini bitirmek üzeredir.

Siyasal yaşamında sadece ve sadece, Sayın Sadettin Tantan’ın ve Sayın Alev Alatlı’nın daveti üzerine Yurt Partisi’nde, fiilen gençlik kolları başkanlığı yapmıştır. Bunun dışında hiç bir siyasi partide görev almamıştır.

Baba tarafıyla Avşar Türkmeni, Anne tarafıyla Ahıska Türkleri ve Moskof Zulmü mağduru, Mücahit ailelerdendir.

Kurucusu olduğu Kitapseveriz Grubu ve sonrasında Derneği, 1999 Ekim’inden, 2013 yılı sonuna kadar, yurt içinde 200 bin küsur, Azerbaycan Nahçıvan, Irak Kerkük, Musul, Suriye Lazkiye, Hama, Humus, Halep’te, Hollanda, Almanya ve Bulgaristan’a, toplamda 12 bin kitap hediye etmiştir.

470 gönüllü yoldaşı dışında, hiç bir dernekten de, vakıftan da, yerli yabancı hiç bir kuruluş veya kişiden destek almamış, kabul etmemiş ve tamamen BU ÜLKENİN ÖZ ÇOCUKLARIYLA özverili bir çalışma yapmıştır.

Halihazırda Asker Avşar, var olanların dışında bir siyasal zihniyetin, milletimizin zihninde ve yüreğinde makes bulacağı yakın zamanlardaki bir düşünce ve duygu devrimi gerçekleşeceğine inanmaktadır.

İstanbul’da doğan Avşar, halen de İstanbul Florya’da yaşamını sürdürmektedir.

Asker AVŞAR / 0532 202 34 88

askeravsar@hotmail.com

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.