DOLAR 32,3665 0.14%
EURO 34,9992 -0.27%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2263885-0,80%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ANILARLA KEBANSPOR

ANILARLA KEBANSPOR

ABONE OL
Nis 2, 2021 22:19
ANILARLA KEBANSPOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keban ilçesinde geçen çocukluğumda, dönemin Kebanspor’u bizim için “Brezilya Milli Takımı”, “Real Madrid” ya da “Barcelona” gibiydi. Onların maçlarını izlemek için Elazığ’daki maçlarına pek gidemesek de, Baraj mahallesinde, Paluçarşı mahallesindeki ilçe sahasında olan maçlarını iç kaçırmazdık.

Şu an Keban’da okul müdürlüğü yapan Özkök Süleyman Öztürk hocanın hep söylediği gibi yukarı mahalledeki Jandarma bölgesindeki sahaya biz “Santiago Bernabeu Stadı” gözüyle bakardık.

O dönem Kebanspor’da (Önce Keban Simlikurşun, sonra Keban Tekspor adlarıyla) oynayanlar arasında, önceleri Mustafa Serttaş ve sonra kardeşi, şimdilerin ünlü sanatçısı Bülent Serttaş ve merhum Ramazan Taşcan (Piranlı Terzi Ahmet Taşcan’ın oğlu), gibi iyi kaleciler; Sadi Demirel, Abdullah Şener, Adnan Akturan, Seyfettin Demirel, Fethi Yılmaz, Seyfettin Bibar, Özdemir Tamer, Feyyaz Koçgazi, Münir Özmen, Fazlı Yılmaz gibi de iz bırakmış oyuncular vardı.

Bu kişilere sonradan yaşları bize yakın sayılabilir Faruk Doğan (Mando), Süleyman Öztürk, Hulusi Orhan, İlhan Kaya, Özkan Yalçın, Tahir Arslan (Perişan), Nevzat Çelik (Davulcu) Metin Fırat, Haluk Şengez, Mehmet Polat (Kıvırcık Mehmet), Güngör Demir gibi ağabeylerimiz de katılınca neredeyse Kebanspor ile yatar kalkar olmuştuk.

Yıllarca Beşiktaş’ta oynayan Ulvi (Güveneroğlu) Kebanlı olsa da o Kebanspor’da oynamamıştı ama Keban’da top oynamış kişiler arasında Mehmet Ekşi, Kadir Arıkan gibi yıllarca en üst liglerde top oynamış değerlerimiz de vardı. Hatta Kadir Arıkan Ağabeyimiz kaptanı olduğu Antalyaspor’dan, Kebanspor’a bol malzeme yardımı bile yapar, büyük vefa örneği gösterirdi.

Yıl içerisinde yapılan turnuvalara Keban Lisesi, DSİ, TEK, Kallar Mahallesi (Aşağı Mahalle) Paluçarşı Mahallesi (Yukarı Mahalle), ETİBANK gibi takımlar katılır, ortalık şenlik yeri gibi olur, çok heyecanlı, çekişmeli ama dostluk içinde maçlar oynanırdı. O dönem futbol yalnız çocukların değil, büyüklerin de tutkusuydu.

Yıllar sonra genç takım ile başladığım Kebanspor’da futbol serüvenim neredeyse 35 yaşına değin sürmüştü. Genç takımda birlikte oynadığım Tevfik Gündüz, Sami Bayır, Hakan Birlikbaş, Tekin Özgen, Sadettin Aslan, Metin Alaçam, Mesut Giray Özel, Suat Doğan gibi çocukluk arkadaşlarımla kurduğum dostluklar bugün de sürüyor. Sami’nin sert futbolu, Tekin’in maç ciddiyetinden ayrılmaması, gücü ve sert şutları, Tevfik’in ince çalımları ve tekniği, Mesut’un da BJK’li Metin Tekin’e benzeyen futbol tekniği, Sadettin güçlü fiziği, Metin’in gol noktalarında bitiriciliği, Hakan’ın da çok teknik oyunu gerçekten anılarımda yer etmiş durumda.

Günümüzde, bu dostluk ortamını, bu toplumsal yaşamı, bu değerleri zevkle ve özlemle anıyor, arıyoruz. Bu değerleri, kültürümüzü koruyabilmenin yolu kendimizi yenilemek zorunluluğudur. Yani, geçmişte olup biteni, olanı, olmuş olanı olduğu gibi korumaya çalışmak değildir. Bu olası da değildir. Özlem duyulan değerlerin ve toplumsal zenginliklerimizin unutulmaması kadar günün koşullarına göre değerlerimizi, toplumsal zenginliklerimizi, geçmişimizi yeniden yorumlamamız gerekiyor. Bu da kuşkusuz eğitim ile olabilecek bir şey.

Yazıda adı geçen, ya da adlarını unuttuğum, büyüklerimin, arkadaşlarımın tümüne mutlu, sağlıklı ömürler diliyor ve yazının sonuna Kaptan Fethi Yılmaz’dan aldığım 1984 Nisan tarihine ait bir Kebanspor fotoğrafı sunmak istiyorum.

Saygılarımla…

Avukat Cem BAYINDIR 

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.