height="132" />
DİLE KOLAY TAM ALTI YIL

DİLE KOLAY TAM ALTI YIL

ABONE OL
Nis 2, 2021 22:19
DİLE KOLAY TAM ALTI YIL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Acı haberi önceki gün gece yarısı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar duyurdu kamuoyuna. “10 Şubat 2021 günü başlatılan Pençe Kartal-2 harekât bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan dün bir mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 polis, Asker ve MİT görevlilerinin naaşlarına ulaşılmıştır” ifadelerini kullandı Hulusi Akar açıklamasında.

İşin acı ve dayanılmaz tarafı ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama oldu.

Açıklamasında Bakan Soylu “6 yıl önce PKK tarafından kaçırılan, Kuzey Irak’ta alıkonulan 13 evladımız, alçakça, kalleşçe şehit edildi. Bunun üzerine hala PKK’yı aklamaya çalışan pislikler var. PKK ile aynı açıklamaları yapmaktan utanmayan, aynı yalanlara sahip çıkan haysiyetsizler var. Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak. Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün.” İfadelerini kullandı.

Dile kolay tam Altı yıl.

Peki; PKK elindeki esir askerlerin yakınları bu geçen altı sene zarfında hiç mi başvuruda bulunmadı?   Hiç mi evlatlarının sağ salim dönüşleri için yardım istemedi? Devlet yetkilileri bu geçen süre zarfında hiç mi bir girişimde bulunmadı? .  Açılım sürecinde teröristlerce kaçırılan ve o günden bu tarafa altı yıldır esir tutulan bu devlet görevlileri neden kurtarılmadı? Yıllardır aileler bağırıyor, niçin hiçbir şey yapmadınız?  Neredeydiniz?

İçimiz yanıyor gerçekten. Acımız büyük.

Bu satırları yazarken aklıma rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir anısı geldi.

Tunceli’de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan gencin babasına, “oğlunu bulursa Muhsin Başkan bulur” telkini verilir.  Acılı baba Muhsin Yazıcıoğlu’na oğlunun “terör örgütü tarafından kaçırıldığını” söyleyip yardım ister. Yazıcıoğlu babaya oğlunun bulunacağına dair söz verir. Yazıcıoğlu; HADEP’in Meclis odasının kapısında korumalarının yanında Ahmet Türk’e elinde kaçırılan gencin ismi yazılı notu uzatır Türk’e, “Bir kaç saat içinde bu genç teslim edilmez ise Ahmet Bey seni alırım” ifadelerini kullanır. Olayın üzerinden bir saat geçmeden Muhsin Yazıcıoğlu Meclis lokantasında yemek yediği esnada Tunceli valisinden telefon gelir.  Vali, “Başkan genci teslim ettiler” der.

Siz merhum Yazıcoğlu gibi de mi yapamadınız? Ne açılımı unuttuk, ne de yapanları. Şehitlerimizin adına soruyorum bizi neden kurtarmadınız?

Boş naraları bir kenara bırakın. Lafla da peynir gemisi yürümüyor ne yazık ki! Bu güne kadar elinizin altında olan Apo katilini iki parça yaptınız mı ki şimdi de kalkmış “Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” diyorsunuz?

Ancak sayın bakan Süleyman Soylu bu açıklamasıyla tarihe ciddi bir not düşmüş oldu. “Yapmazsak, yüzümüze tükürün” dedi.  Ben notumu aldım. Eğer bu dediğini gerçekleştirirse ellerinden öperim. Sonra Karayılan’da paketlenip kucağınıza verilirse, bin parça çok ta hadi iki parçaya bölünmeyip,  ona da Apo gibi hizmetkârlar verilip beslenirse haşa, yere tükürürüm ama sözünü de yedin derim…

Son olarak diyeceğim;  Şehitlerimizin mekânı cennet olsun, ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun.

Elbette ne onlar, ne alçak terör örgütü PKK’nın yaptıkları unutulmayacak.

Saygılarımla…

MURAT AT

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

ŞEHİTLERİMİZ

1-Şehit ERHAN PEKÇETİN

2-Şehit AYDIN GÜNEL

3-Şehit SEDAT YABALAK (Mersin/Anamur)

4-Şehit VEDAT KAYA (Mardin)

5-Şehit SEMİH ÖZBEY (Malatya)

6-Şehit HÜSEYİN SARI (Kahramanmaraş)

7-Şehit MEVLÜT KAHVECİ (Eskişehir/Mihalgazi)

8-Şehit SEDAT VARDAR (Bingöl)

9-Şehit ÜMİT GICIR (Kırıkkale/Delice)

10-Şehit ADİL KAVAKLI (Osmaniye)

11-Şehit MÜSLÜM ALTUNTAŞ (Şanlıurfa/Halfeti)

12-Şehit SEDAT SORGUN (Erzurum)

13-Şehit SÜLEYMAN SUNGUR (Siirt)

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.