height="132" />
ATEŞ BÖCEKLERİ ve HAKLARINDAKİ GERÇEKLER: Lampyridae

ATEŞ BÖCEKLERİ ve HAKLARINDAKİ GERÇEKLER: Lampyridae

ABONE OL
Nis 2, 2021 16:04
ATEŞ BÖCEKLERİ ve HAKLARINDAKİ GERÇEKLER: Lampyridae
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ateş böcekleri uzun gövdeli, genellikle siyah veya kahverengidir. Birini yakalarsanız, diğer birçok böcek türünün aksine biraz vücutları yumuşak yapılı olduğunu fark edeceksiniz. Bu canlıların çok hassas ve yumuşak yapılıları olduğu için ezmesi oldukça kolaydır ve bu sebeple onları tutarken çok nazikçe tutun. Yukarıdan bakıldığında Lampyrids, başlarını büyük bir kalkanla gizliyor gibi görünür. Genişletilmiş bir pronotumu olan bu özellik, ateş böceği ailesini karakterize etmeye yardım eder.

Bir ateşböceğinin alt tarafını incelerseniz, ilk karın bölümünün birleştiğini görebilirsiniz ( yer böceklerinden farklı olarak arka ayaklarla bölünmemiştir ). Ateş böceklerinin hepsinde olmasa da çoğunda, son iki veya üç karın segmenti diğerlerinden oldukça farklı görünür. Bu bölümler, ışık üreten organlar olarak gelişmiştir.

Ateş böceği larvaları nemli, karanlık yerlerde yaşarlar – toprakta, ağaç kabuğunun altında ve hatta bataklık bölgelerde. Yetişkin bireyler gibi larvalar da parlar. Aslında ateş böcekleri yaşam döngülerinin her aşamasında ışık üretirler.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

Kaynak: Ahmet TAŞÇI

LİNK: https://turkiyeyabanhayati.org/blog/detail/ates-bocekleri-ve-hakkindaki-gercekler-lampyridae

NOT: Bu yazı Türkiye Yaban Hayatı  Dergisi sitesinden özel izinle alınıp yayınlanmıştır.

Türkiye Yaban Hayatı Dergisi resmi site adresi:

https://turkiyeyabanhayati.org/

TÜM YAZILARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

hd porno izle

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.