height="132" />
YENİ YIL ( MI?)

YENİ YIL ( MI?)

ABONE OL
Nis 2, 2021 14:45
YENİ YIL ( MI?)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alışılagelmiş şekilde yine yeni bir yıla giriyoruz. Her yeni yıla girerken yenisinin eskisinden iyi olmasını diliyoruz. Ancak her yeni yıl, eskinin devamı olarak devam ediyor. Her neyse alışkanlığımız devam etsin. Milletçe yeni yılımız kutlu olsun.

SALGIN KİMLERE YARADI ?

Salgın( pandemin ) bütün dünya ülkelerini perişan etti. Salgın daha da süreceğine göre; dünyamız bir nevi kıyamet yaşayacak. Salgından ben, biz etkilenmedik, dimdik ayaktayız diyecek ülke yok. Ama birileri bunu söyleyebilir.

ABD li milyarderlerin serveti ; 11 aylık salgın (pandemi ) döneminde 4 trilyon dolara çıkmış. Bu milyarderlerin çoğunluğu Yahudi bankerler. Dile kolay, 4 trilyon dolar. Tabi bizde de hiç zarar görmeyen kurumlar bankalar imiş. Nasıl olmasın ki onlar sağıcılar bizler sağılanlarız.

Hasılı; Napolyon boşu boşuna “ para para para “ dememiş. Her ülkenin bankaları gülüyor, halkı ağlıyor.

YORUMSUZ

Ülkemizin öncelikli sorunlarının neler olduğunu kime sorsanız; çoğunluğun vereceği cevap ekonomi ve salgın Corona hastalığıdır. Bu teşhis tabiki doğrudur. Ancak onlar kadar önemli bir sorun daha var. Oda: Fertlerin ruh sağlıklarının her geçen artarak bozulmasıdır.

Sağlık Bakanımız Sayın Koca, son üç yılda psikiyatri kliniklerine 7.953.651 insanımızın başvurduğunu söylüyor. Adli istatistiklere göre, cinsel dokunulmazlığa karşı suç kapsamında 49.059 dosya varmış. Bunların 22.689 u çocuklara yönelik suçlar. TUİK’e göre, 2002-2028 yıllarında günde ortalama 8 intihar vakası olmuş.

İnsanlarımızın bir kısmı sokak tabiriyle adeta kafayı yemişler. Kadın, kız ve erkek çocuklarına yönelik tecavüzlerin, boşanmaların, fuhuş ve zinanın önüne geçemiyoruz. Kadının biri boğazından kesiliyor, sonra yakılıyor,bir başka bayan dinlenme tesisinin tuvaletinde doğumunu yaptığı bebeğini çöp kutusuna koyuyor. Kedinin dört bacağını kesenlerimiz, gözleri görmeyen eşeğe önce iki köpeği saldırtıp sonra sopasıyla ölesiye dövenlerimiz var.

Artık, ekonominin ve Corona salgınının yanına toplumsal ruh sağlığımızı da koyalım.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.