height="132" />
DÜNYA ÜLKELERİ ABD VE ÇİN’SİZ YAPAMIYOR

DÜNYA ÜLKELERİ ABD VE ÇİN’SİZ YAPAMIYOR

ABONE OL
Nis 2, 2021 13:56
DÜNYA ÜLKELERİ ABD VE ÇİN’SİZ YAPAMIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Türkistan’daki zulümlerini örtbas etmek isteyen Çin; BM’de bir hamle yaptı. Birleşmiş Milletler’in İnsan Hakları Konseyi 44. Oturumunda Rusya ‘ nın yönlendirdiği Belarus’un, Çin’in Doğu Türkistan’da “ teröre ve bölücü gruplara” karşı mücadelesini desteklediğini açıklayan mektubu 46 devlet tarafından imzalandı.

Mektubu imzalayan ülkeler arasında Müslüman ülkeler; S. Arabistan, Mısır, İran, Irak, Umman, Pakistan, Filistin, Suriye, BAE, Yemen’de bulunuyor.

Bu devletler 2017 den beri 1300 kampta 3 milyondan fazla Uygur Türk’üne yapılan işkence, cinayet, zulüm ve soykırımını inkar ediyorlar. Her şey bir tarafa Pakistan’ın imza atması hoş karşılanacak bir durum değil.

Bir kez daha gördük ki , dünya ülkeleri ABD ve Çin’siz yapamıyorlar.

SENEGALLİ BİLAL-İ HABEŞİ

Doğu Türkistan’da Çin’in zulümleri aynen devam ediyor. Türkiye’den ne seda nede ses var. Her branştaki sivil toplum kuruluşları ve siyasi cenahtan bir tepki yok. Allah’tan Senegalli Bilal-i Habeşi var.

Senegalli Bilal, Medikal Başakşehirin golcüsü Demba Ba. Kur’an’nın “ inananlar birbirinin kardeşidir”emrini ikrar edip kalbiyle, yüreğiyle hisseden ve yaşayan bir Müslüman. Aşağıdaki sözler, onun BBC’ye verdiği röportajın aynısı:

“ Tüm dünyanın Uygur Türkleri için birleşmesini istiyorum. Dünyanın geri kalanının Müslümanları savunduğunu, Müslümanlar için birleştiğini ne zaman göreceğiz.”

NOT: Çin ile olan ticaret hacmimiz; 2018 yılı itibariyle 23.6 milyar dolar)TV larımızda hala Çin filimleri izliyoruz.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.