height="132" />
TRUMP KORONA OLMUŞ

TRUMP KORONA OLMUŞ

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:09
TRUMP KORONA OLMUŞ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD başkanı Donald TRUMP’un korona testini pozitif çıktığı söylendi. Oysa ki çok da umursamıyordu virüsü. Soru soran muhabirlere bile maskenizi çıkarın diyerek virus’a meydan okumuştu.

Nasıl bulaştın sen Ey yüzyılın ölümcülü. O bir başkandı halbuki. Maske de vardı, mesafe de vardı, Hijyende. Seçimler de yaklaşmıştı.  Bembeyaz saraylarda Dünyayı şekillendiriyordu. Nasıl ve ne şekilde bağışıklığı düşen Müslüman ülkelerin sahte kuklalarını elime dolarım diye düşünüyordu.

Üzülmeyin sakın. 15 gün sonra TRUMP gibi maaşallah deriz, sağlığına kavuşur başkanımız. Virusa karşı en etkili tedavi metotlarıyla karantina süresini doldurur ve ben çok sağlıklı bir insanım diyerek Müslüman ülkelerle ilgili yeni ve ucu açık planlarını uygulamaya devam eder. Ki bir önceki seçim vaadinde Müslümanların ABD’ne girişini engelleyen yasağı da uygulanmış ve siz ülkenizde kalmaya devam edin. Sizler için güzel şeyler düşünüyoruz demişti.  Neyinize lazım ABD. !!!

TRUMP döneminin müslümanlar için uygulamayı planladığı ve uygulattığı önemli planlara kısaca değinelim:  TRUMP döneminin en büyük hayali İsrail’i Ortadoğu’da tam manasıyla rahatlatmaktı. Bu planın yürütücüsü de sıkı sıkıya dini kurallarla hareket eden Ortodoks bir Yahudi aileden gelen damadı Jared Kushner’di. Türk düşmanı BAE ve bazı Arap ülkeleriyle ortak bir şekilde Yüzyılın planı uygulanacaktı. Bu en büyük plandı aslında. Kudüs Yahudilerindi. Filistinlilere koşullu bağımsızlık vardı. Siz Filistinliler!! karantinanız hayırlı olsun. Kudüs Yahudilerindir, sizi devlet yapacağız, yeter ki biat edin diyerek ne büyük imkanlar sunuyordu.!!! Oysaki bu bölgede sadece Müslümanlar yoktu. Dürzi ve Hristiyan toplumlarının da hakları elinden alınıyordu. TRUMP hiçbir ülkenin yapmadığını yapmıştı. Küdüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan “ilk liderdi”.

TRUMP’ın Ermeni diasporasının 1915 yılı olaylarının soykırım olarak tanıyan ABD kongresinin kararlarına katılmadığını bildirmesi de, bizler için bir nebze “ Beterin beteri var” dedirte bir eyle olmuştu. Her dönem bu husus önümüze sunulan saklanan kartlardan biri olacaktır.

TRUMP’ın himaye ettiği bir diğer önemli grup’ta DAEŞ bahanesiyle PYD yani PKK olmuştu. Bu nasıl stratejik ortaklık dedirten ve medyaya yansıyan ve YENİŞAFAK gazetesi tarafından gündeme getirilen 30000 tır silah ve cephanenin terör örgütünün yuvası konumunda ki Kandile taşınmasıydı (Anonymous, 2019). O dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 30000 tır silahın bölgeye sevk edildiğini ve hesabın sorulması gerektiğini bildirmiştir.

Yakın zamanda ülkemiz ve Yunanistan arasında ki Doğu Akdeniz ve Ege Denizindeki kıta sahanlığı tartışmalarında TRUMP önderliğinde ki ABD’nin Yunanistan tarafında tavrını ortaya koyması manidardır. ABD Dışişleri bakanı Michael POMPEO’nun Yunanistan Başbakanı Kiriakos MİÇOTAKİSin GİRİT’deki baba evinde iki gün geçirmesi, şarap ve Girit rakısı Çikudia içerek Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’in geleceğini nasıl planlarız’ın ŞEREFİNE kadeh kaldırmaları, bu bölgede sağlam durmamız gerektiğini bir kere daha göstermiştir. Ayrıca; ABD dışişleri bakanı POMPEO’nun bu ziyarette ülkemize uğramaması da manidar olan bir durumdur.

Bu vesileyle; Girit adasını fetheden Köprülü Fazıl Ahmet Paşa’ya ve şehitlerimize selam olsun.

Gelelim bu küçük ama etkili silah Covid 19’a. Başkan TRUMP: umarım “ateşlenmelerde” “Haksız yere yurtlarından olan masum insanların içine düşen ateşleri”. Kuru öksürüklerde “ciğeri yanan ve ülkelerinde ve coğrafyalarında aç ve sömürülmüş olarak hayatlarına devam eden halkları, yorgunluklarda; Suriye, Filistin, Azerbaycan, Afganistan, Arakan, Keşmir, Irak ve tüm sömürülmüş ve sömürülmekte olan ulusları düşünür.

Biz yine de şerefli olan bir ulusun evlatları olarak hasta olana  “Geçmiş Olsun” diyelim.

Sağlıcakla kalın.

 

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Literatür

Anonymous, 2019.  ABD silahları Kandil’e taşınıyor: 3 bin tır silah ve cephane PKK’ya teslim edildi. https://www.yenisafak.com/dunya/abd-silahlari-kandile-tasiniyor.Alıntılanma Tarihi : 03.10.2020.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.