DOLAR 32,3658 0.14%
EURO 35,0367 -0.17%
ALTIN 2.323,330,20
BITCOIN 22939492,80%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

SAYIN VALİM! HABERLERİNİZ ELİMİZE ULAŞMIYOR

SAYIN VALİM! HABERLERİNİZ ELİMİZE ULAŞMIYOR

ABONE OL
May 13, 2023 11:51
SAYIN VALİM! HABERLERİNİZ ELİMİZE ULAŞMIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu haftaki yazımın başlığından anlaşılacağı üzere tatlı ve kendimce haklı bir serzenişte bulunmak istiyorum.

Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım yaklaşık sekiz aydır ilimizde görev yapıyor. Sayın Zorluoğlu’nun gidişine Elazığ olarak oldukça üzülsek te Sayın Kaldırım’ın Sayın Zorluoğlu’nu aratmayacak bir kişiliğe sahip olduğunu daha ilimize gelmeden öğrenmek bizleri oldukça mutlu etmişti.

Gelişinin ardından mütevazı ve halk insanı kişiliği ile ön plana çıkan Sayın Valimiz Elazığ halkını, Elazığ halkı da Valimizi bağırlarına bastılar.

Her fırsatta halkla iç içe olan, ilimizin tanıtımı ve gelişimi için elinden gelenin fazlasını yapan Sayın Valimizin gün içerisindeki yoğunluğunu sosyal medya hesabından takip ediyoruz.

Gerek Sayın Valimizin, gerekse Elazığ Valiliğinin sosyal medya hesabından Valimizin yaptığı görüşmeleri, katıldığı toplantıları, yaptığı inceleme ve ziyaretlerini görmemiz mümkün.

Buraya kadar her şey güzel…

Konuya vatandaş olarak bakacak olursak Sayın Valimizi sosyal medya hesaplarından takip etmek çok normal… Fakat basın mensubu olarak habere ulaşabilme adına bakacak olursak pek te normal değil…

SOSYAL MEDYA ÇIKTI, İLETİŞİM ŞEKLİ BOZULDU…

Ne yazık ki Sayın Valimizin haberleri elimize ulaşmıyor. Bu durum doğal olarak eskiden beri süre gelen iletişim şeklimiz olan e-mail yöntemi acaba rafa mı kaldırıldı? Bundan sonra sosyal medya hesapları üzerinden mi haberlere ulaşacağız? Gibi soruları aklımıza getiriyor.

Basın mensubu arkadaşlarla yapmış olduğum görüşmelerde bu konunun genel bir sıkıntı olduğu, Valilik basın birimi tarafından bilgilendirme yapılmamasının ortak sıkıntımız olduğu ortaya çıkıyor.

Hemen bir örnek vereyim… Bu gün Elazığ Valiliği tarafından gelen e-mailden bahsetmek istiyorum.  Gelen mailde yaklaşık yirmi saat önce sosyal medya sayfasında yayınlanan Valimizin Arıcak ilçe ziyareti görüntülerini almak isteyen basın mensuplarının Valilik Basın Teknik Bürosundan alabilecekleri yazılıydı.

Ziyaretin üzerinden bir gün geçmesine rağmen maalesef ziyaretle alakalı ne bir ön bilgilendirme yapıldı ne de sonrasında haberi elimize ulaştı…

HABERLERİN BASIN MENSUPLARINA ULAŞTIRILMASI GEREKMİYOR MU?

Elazığ eski Valisi Sayın Murat Zorluoğlu döneminde ziyaretler basın mensupların e-mail yoluyla duyurulurdu. Takip etmek isteyen arkadaşlarımız için araç tahsisi yapılırdı. Gidemeyenleri bilgilendirmek adına ise e-mail yoluyla haber ulaştırılırdı.

Şimdi düşünüyorum… Bildiğim kadarıyla Elazığ’ın Valisi değişti… Valilik basın çalışanları değil… Zamanında elimize günü gününe ulaşan haberler şu anda neden ulaşmıyor? Uygulamada bir farklılığa gidildi de bizim mi haberimiz olmadı?

Sözün özü; bizler Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ı sosyal medyadan vatandaş olarak takip etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.  Fakat basın mensupları olarak önceki dönemlerde olduğu gibi bilgilendirme yapılmasını ve kamuoyuna duyurmak üzere haberlerin elimize ulaştırılmasını rica ediyoruz.

Saygılarımla…

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.