height="132" />
ELAZIĞ BELEDİYESİ… BÖYLE HİZMET OLUR MU?

ELAZIĞ BELEDİYESİ… BÖYLE HİZMET OLUR MU?

ABONE OL
May 13, 2023 11:57
ELAZIĞ BELEDİYESİ… BÖYLE HİZMET OLUR MU?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri tarafından bir ağacın acımasızca sözde budanması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Yapılan işlem akıllara ister istemez “Böyle Hizmet Olur Mu?” sorusunu getirdi.

Bu sabah gerçekleşen olayda Yenimahalle Kemal Şedele Caddesinde oturan bir vatandaşın evinin önünü kapattığı ve karanlık olmasına neden olduğu iddiasıyla 153 beyaz masaya yapmış olduğu şikâyet doğrultusunda ağacın kesim emri verildi.

Aldıkları emri yerine getiren işçilerde  resmen ağacı katlettiler. Bir tarafı komple kesilen ağacın görüntüsü insanın yüreğini sızlatıyor.

Sabah saatlerinde olayı görüp tepki göstererek görevlilere sitem eden vatandaşlarla şikâyet eden kadın arasında uzun süre devam tartışma maalesef ağacın gelişi güzel kesilen dallarını geri getirmeyecek… Belki de ilerleyen zamanlarda ağaç kuruyacak.

Şimdi sormak istiyoruz… Bir ağaç kolay mı yetişiyor? Gelen şikâyetlerin haklılığının tespiti yapılıyor mu? Tespit edilmeye bile gerek duyulmadan direk kesim emri verilmesi hizmet mi oluyor? Yazın güneşi engelleyerek gölgelik yapan gariban ağaç kışın mı gözünüze battı? Bir taraftan bir vatandaşın keyfi isteğini yerine getirirken, diğer taraftan yapılmaması gereken bir işlemi yaparak sayısız vatandaşın tepkisini toplamak ne derece doğru bir hizmet? Bu hizmet insanlığa ve vicdana sığar mı?

Evet, maalesef bir ağaç kolay yetişmiyor. İnsanoğlu hiçbir şeyin kıymetini bilmediği gibi ağaçların ve doğanın kıymetini de bilmiyor. Kendi keyfi uğruna şikâyetlerde bulunuyor. Şikâyettir tabi ki ilgilenilecek ama önce konuyu bir değerlendirmek gerek. En azından direk kesim emri vermeden olay mahali incelenip şikâyetin haklılık derecesini araştırılması gerekmez miydi?  Bence gerekirdi. Hizmet yapayım derken bir ağacın kurumamış genç dallarını budama ismi altında kesmeye, doğayı katletmeye hiç kimsenin hakkı yok.

Son olarak bangır bangır fidan dikme kampanyalarını paylaşarak şov yapmak yerine beton duvarlarla boğulmuş mahalle içlerine dikilmiş, büyümüş, çevremize her açıdan fayda sağlayan ağaçları korumakla işe başlasak daha mantıklı olmaz mı?

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.