DOLAR 32,4188 0.19%
EURO 35,3994 0.2%
ALTIN 2.323,530,17
BITCOIN 23002172,02%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİR FİNCAN KAHVE UĞRUNA, İNSANLAR HİZMETLERE MÜCAHİT

BİR FİNCAN KAHVE UĞRUNA, İNSANLAR HİZMETLERE MÜCAHİT

ABONE OL
May 13, 2023 11:54
BİR FİNCAN KAHVE UĞRUNA, İNSANLAR HİZMETLERE MÜCAHİT
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hepiniz duymuşsunuzdur… Geçtiğimiz hafta sonu ilimizde “Kahve ve çikolata festivali” yapıldı. Haftalar öncesinden billboardlarda ve sosyal medya üzerinden reklamları yapılarak insanların davet edildiği festivalin açılışında yaşanan pürüzler ilimizde önem arz eden en mühim konu olarak bir anda karşımıza çıktı.

Cuma günü akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden festivalin açılışı için Elazığ Belediyesi tarafından engel çıkarıldığı yönünde paylaşımlar yapıldı.

Sonrasında organizasyon yetkililerinin resmi müracaat yapmadıklarını, gerekli izinleri almadıklarını bu yüzden sorun yaşadıklarını öğrendik.

Olayın ciddiyetinin farkına varan organizasyon yetkilileri gecenin ilerleyen saatlerinde yetkili mercilere başvurularını yaparak yasal süreci başlatmışlar. İşlemlerin tamamlanmasının ardından yapılan müracaat Belediye tarafından değerlendirilerek olumlu cevabın verilmesi ile festivalin açılışı yapılmış.

Yasal işlemlerinin tamamlanmadığı ve izinlerin alınmadığı organizasyonun açılışında yaşanan sorunlarla ilgili olarak suçlu gösterilmeye çalışılan Elazığ Belediyesi ve Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz bir anda tabiri caiz ise günah keçisi oldu.

Elazığ Belediyesinin festival açılışına keyfi olarak izin vermediği iddia edilen paylaşımlar ve bu paylaşımlara yapılan yorumlar gerçekten insanların her duyduğuna gözü kapalı olarak inandığını, gerçeği araştırma ihtiyacı hmediklerini ve yeri geldiğinde ne kadar nankörleşebileceklerini bir kez daha görmemize vesile oldu.

YİĞİDİ ÖLDÜR, HAKKINI YEME…

Herkes her şeyi beğenmek zorunda değil… Kurumlar yapmış oldukları uygulamalar açısından eleştirilebilir. Yeri geldiğinde bizler de eleştiri yapıyoruz. Önemli olan eleştirinin doğru, yapıcı ve üslubuna uygun bir şekilde olması…

Bu noktada bazıları açısından ilimizin tanıtımı için çok önemli olarak görülen festivalin açılışında yaşanan sorunların sebebini öğrenmeden, yaklaşık 4 yıldır görevde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz’ın ilimize her açıdan verdiği hizmetler görmezden gelinemez.

Bu hizmetler içerisinde aklıma ilk gelenleri sıralamak isterim.

Kültürpark, Şehit Fethi Sekin ve Cip Barajı mesire alanları…

Hayvan Hastanesi ve geçici bakımevi…

Şorşor Deresi ıslah projesi…

Çevreyi korumaya yönelik; Çöpten Enerjiye Dönüşüm Projesi, Ambalaj Atıklarını Toplama Projesi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Bitkisel Atık Yağ Toplama Tankları…

Oto Galericiler Sitesi ve İkinci El Oto Pazarı…

Bosna Hersek Bulvarı altgeçit projesi…

Kızılay Köprüsü genişletme projesi…

Ordu Evi Katlı Kavşak Projesi ve İstasyon Kavşağı Altgeçit Projesi…

15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu…

Terminal Binası ve Köfteciler Sokağı yenileme çalışmaları…

Kuzey ve Güney İmar Yolu Projeleri…

Hamza Bey İçme Suyu Baraj Projesi ve İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe yoluyla ilimize kazandırılan Kent Bilgi Sistemi…

Ücretsiz cenaze hizmetleri…

Taziye evleri, çok amaçlı kapalı semt pazarları, yaya geçitlerine asansör çalışmaları…

Oyun gurupları ve fitness aletlerinin bulunduğu 94 park, 35 semt sahası, parklara güneş enerjisi ile çalışan şarj cihazları ve ücretsiz internet hizmeti…

Şehrin ekonomisini güçlendirmek,  sosyal ve kültürel değerlerini tanıtmak ve ilimize katma değer sağlamak amacıyla gerçekleştirilen fuarlar…

Aile Danışma Merkezi (ADEM) tarafından gerçekleştirilen danışmanlık ve destek hizmetleri…

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) tarafından gençlerin geleceklerine yön vermelerine yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen sayısız kurs…

Kadınlara yönelik anne üniversitesi ile el emeği, göz nuru çarşısı…

Spor ve yaşam merkezleri…

Sünnet organizasyonları, Kürsübaşı geleneği, Ramazan aylarında kurulan iftar çadırları ve özel etkinlikler…

700 de fazla kültür ve sanat etkinliği…

Harput’ta gerçekleştirilen kazı sondaj ve tarihi yapıların restorasyon çalışmaları…

Bütün bunların sonucu olarak ta ulusal ve uluslararası platformda kazanılan 12 ödül ile 3 kalite belgesi…

Sormak istiyorum… Bunca verilen hizmete karşı anlamadan, dinlemeden, nedeninin ne olduğunu dahi bilmeden festival açılışı hakkında, “İlimize katma değer katacak bir organizasyon ertelendi. Diğer illerden gelen firmalara rezil olduk. Elazığ Belediyesi organizasyonu kıskandı” vb. garip yorumlar yapmanın âlemi var mı?

Bence yok… Çünkü İlimizin her konuda tanıtımına, ekonomisine, sosyal ve kültürel konulardaki gelişimine büyük katkılar sağlayan bir belediye başkanına sahibiz. Elinizi vicdanınıza koyun. Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’ın dört yıllık hizmet süresine sığdırdığı sayısız projeyi görmezden gelerek çeşitli ithamlarda bulunmak bence son derece yanlış.

Festival organizatörlerinin hatalarını Sayın Yanılmaz’a mal etmeye çalışanlara bir kez daha “Yiğidi öldür, hakkını yeme” diyerek düşünmeye davet ediyorum.

Şahsım adına Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’a Elazığ’a katmış olduğu güzelliklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu memleketin insanına yapılan güzellikleri görmezden gelmek değil, takdir edip alkışlamak yakışır.

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.