DOLAR 34,2460 0.07%
EURO 37,0235 0%
ALTIN 3.022,291,02
BITCOIN 2305265-0,18%
Elazığ

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Elazığ Turizmde Yeni Bir Döneme Giriyor..

Elazığ Turizmde Yeni Bir Döneme Giriyor..

ABONE OL
Eki 21, 2024 15:14
Elazığ Turizmde Yeni Bir Döneme Giriyor..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

AK Parti MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Elazığ turizminin yeni bir döneme girdiğini belirterek yapılan çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yanılmaz, özellikle Harput’un UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’ne alınma sürecinden itibaren başlatılan turizm projelerinin ildeki tarihi mirasların korunması ve turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. Harput’un kalıcı listeye alınması yolunda ciddi çalışmaların sürdüğünü ve bu sürecin Elazığ’ın turizm değerini artıracağını ifade etti.

 

Yanılmaz, Elazığ Belediyesi’nin 2015 yılında KUDEB (Koruma Uygulama Denetim Bürosu) birimini kurarak restorasyon ve koruma çalışmalarını hızlandırdığını dile getirdi. Bu kapsamda Harput’ta pek çok restorasyon projesi hayata geçirilmiş, tarihi yapılar yeniden ihya edilmiştir. Dabakhane Mescidi, Sağir Müftü Konağı, Hacı Yunus Bey Hamamı gibi tarihi yapılar restore edilmiş, Buzluk Mağarası ve Kızıl Kilise gibi alanlarda da kazı ve projelendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun turizme vizyoner bakışını takdirle karşıladıklarını belirten Yanılmaz, Ak Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın turizmin gelişmesi adına yürüttüğü çalışmaları da memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Nazırlı’nın, THY Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Bolat ve diğer üst düzey yöneticilerle Harput ve Palu’yu gezdirerek turizme katkı sağlayacak teknik toplantılar düzenlediğini ifade etti. Bu çalışmaların Elazığ turizmi için yeni bir soluk getirdiğini belirten Yanılmaz, il turizminin hak ettiği noktaya ulaşması için desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.