height="132" />
MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİMİN ÖNEMİ Covid-19 SÜRECİNDE DAHA İYİ ANLAŞILDI
231 okunma

MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİMİN ÖNEMİ Covid-19 SÜRECİNDE DAHA İYİ ANLAŞILDI

ABONE OL
Ara 2, 2020 23:20
MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİMİN ÖNEMİ Covid-19 SÜRECİNDE DAHA İYİ ANLAŞILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlığın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada Kovid-19 salgını sürecinde mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha da ön plana çıktığına dikkat çekti.

Selçuk, konuşmasında; “Bugüne kadar okullarda 6 milyon litre yüzey temizleyici, 800 bin litre el dezenfektanı, 30 bin litre kolonya, 60 milyon adet cerrahi maske, 15 bin N95 maske, 1 milyonun üzerinde yüz koruyucu siperlik ve 35 bin tek kullanımlık çatal-bıçak üretimi yapılmıştır. Ayrıca salgın sürecinde ihtiyaç duyulan diğer ürünlerin üretilmesini sağlamak amacıyla altyapısı güçlü meslek liselerimizde Ar-Ge merkezleri kurduk. Bu merkezlerde kısa sürede cerrahi maske makinesinden solunum cihazına, UVC hava sterilizasyon cihazından, N95 standardında maske makinesine, video laringoskop cihazından izole numune alma ünitesine, temassız kızılötesi (IR) termometre cihazından yoğun bakım yatağına kadar çok sayıda ürün üretilmiş ve sağlık kuruluşlarına teslim edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK:Milli Eğitim Bakanlığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.