DOLAR

34,5666

0.24%
EURO

36,0197

-0.6%
ALTIN(gr)

3.000,41

1,31%
BİST 100

9420.39

1,31%
   
   
ELAZIĞ EKONOMİSİ TOPARLANMA YOLUNDA
158 okunma

ELAZIĞ EKONOMİSİ TOPARLANMA YOLUNDA

ABONE OL
Nis 14, 2021 17:16
ELAZIĞ EKONOMİSİ TOPARLANMA YOLUNDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılı Ocak ayında yaşanan Elazığ merkezli büyük deprem felaketi ve ardından tüm dünyayı ve Ülkemizi saran COVİD-19 sürecine rağmen Elazığ’ın kendi iç dinamikleriyle toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladığını ve 2020 yılı tablosunu geride bırakarak bir çok alanda 2019 yılının da üzerine çıkıldığını söyledi…

Ekonomimiz bir çok alanda 2019 yılının üzerine çıktı…

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, değerlendirmesinde, “2020 yılı Ocak ayında yaşanan Elazığ merkezli 6.8 şiddetindeki büyük deprem felaketi ile birlikte il ekonomimiz bir çok alanda bir önceki yıla yani 2019’a göre çok ciddi bir gerileme yaşadı. SGK göstergeleri, ihracat rakamları, geri ödemeler dengesi ve Odamıza yeni üye kayıtları ile terk işlemlerinde bugün çok şükür 2020 yılını geride bırakarak 2019 yılının da üzerine çıkmış bulunmaktayız.

Elazığ özel sektörümüzün ortaya koymuş olduğu bu dinamik süreç her türlü takdirin üzerindedir. Çünkü tüm dünya ile birlikte Ülkemizdeki etkisi geçen yıl başlayan ve devam eden COVİD-19 sürecine rağmen bu başarı ortaya çıkmıştır. Depremin ekonomimize yansıdığı bir çok alandaki olumsuzluklar ve şokların büyük kısmının geride kaldığını görüyoruz. Ancak, pandemi sürecinin etkileri özellikle iç ticaret ve piyasaları maalesef olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Okulların kapalı olması, üniversitemize dışarıdan öğrenci gelmemesi, Avrupa’dan gurbetçilerimizin çok az bir kısmının gelmesi, kurumlarımızın neredeyse tümünün seminer, panel, konferans, çalıştay, şenlikler, kutlamalar yapmaması ve buna bağlı olarak iç turizmdeki durgunluk özellikle hizmetler sektörümüzü çok olumsuz şekilde etkilemektedir.

Ancak imalat sanayimizde canlanma ve krizlere rağmen üretim ve kapasite artımı dikkat çekmektedir. İhracat rakamlarımız, Oda yeni kayıtlar, terk işlemlerindeki düşüş, kapasite raporu düzenleme, Protestolu senetlerdeki gerileme, karşılıksız çek sayısındaki düşüş, bir SGK’lı çalıştıran işyeri sayısındaki artış ekonomi anlamında olumlu gelişmeler olmuştur.

 

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen özellikle döviz kurlarındaki çok ani dalgalanmalar nedeniyle yatırımcılar beklegör taktiği ile süreci izlediğinden ve bu alanda istikrar oluşması beklendiğinden Yatırım Teşvik Belgelerinde istediğimiz başarıyı yakalamış değiliz. Bu durum inşallah yılın ikinci yarısı ile birlikte yeni bir döneme girecektir diye umut etmekteyiz.

Bu yılın özellikle ikinci yarısı ile birlikte tekstil sektörümüzde çok yoğun bir şekilde istihdam seferberliği başlatacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız tüm tarafların ve paydaşlarımızın gayretleriyle devam ediyor. İlimizin en önemli problemi olan işsizlik hususunda tekstil çok önemli bir şekilde açığı kapatacaktır.

Odamız Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü tarafından Odamız başta olmak üzere ilgili kurum, kuruluş ve TÜİK istatistiklerinden istifade edilerek hazırlanmış olan ilimizle ilgili bazı ekonomik veriler tablo halinde paylaşılmıştır” ifadelerinde bulundu.

Lütfen Paylaş

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.