DOLAR 34,2012 0.22%
EURO 37,1654 0.08%
ALTIN 2.979,130,85
BITCOIN 2308287-0,11%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Aile Hekimleri, “Bakan Memişoğlu İş Yükümüzü Artırdı”

Aile Hekimleri, “Bakan Memişoğlu İş Yükümüzü Artırdı”

ABONE OL
Eki 5, 2024 17:05
Aile Hekimleri, “Bakan Memişoğlu İş Yükümüzü Artırdı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Aile hekimlerinin iş yükü, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yaptığı yeni düzenlemelerle daha da artmış durumda, bu da hekimler arasında ciddi bir rahatsızlık yaratıyor.

Hekim Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Memişoğlu’nun göreve geldikten sonra “hasta memnuniyeti” önceliğini vurgulaması olumlu bir adım gibi görünse de, uygulamada aile hekimlerinin iş yükünü artıran ve maaş veya ek ödemelerinde kesintiler öngören düzenlemeler ciddi bir sorun haline geldi.

Özellikle Koruyucu Sağlık Hizmetleri‘nin güçlendirilmesi gerektiğini söylemesine rağmen, bu hizmetlerin sunulmasını zorlaştıran uygulamalarla hekimlerin daha fazla hasta bakmasına neden olacak düzenlemelerin devreye alınması eleştiriliyor. Hekimler, bu durumun hastaların tedavi süreçlerini olumsuz etkilediğini ve sağlık sistemindeki sorunların çözümüne katkı sunmadığını ifade ediyor.

Açıklamada, aile hekimlerinin maaşlarında veya ek ödemelerindeki kesintilerin bir tür “mobbing” olarak nitelendirildiği ve bu tür kesintilerin sağlık sistemine uzun vadeli bir fayda sağlamayacağı belirtiliyor. Ayrıca, yönetmelik taslağındaki formülün eksik ve yanlış kullanıldığına dikkat çekilerek, bu durumun da düzenlemelerin ne derece hatalı olduğunu gösterdiği vurgulanıyor.

 

Sonuç olarak, hem hekimlerin hem de hastaların memnuniyetinin sağlanması için daha çözüm odaklı ve iş yükünü hafifleten bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği ifade ediliyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.