DOLAR 33,9935 0.29%
EURO 37,8562 0.65%
ALTIN 2.820,790,41
BITCOIN 1966761-2,91%
Elazığ
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Tıp Öğrencilerinin Barınma ve Beslenme Sorunları

Tıp Öğrencilerinin Barınma ve Beslenme Sorunları

ABONE OL
Eyl 6, 2024 14:04
Tıp Öğrencilerinin Barınma ve Beslenme Sorunları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), tıp öğrencilerinin artan eğitim, barınma, beslenme sorunları ve güvenceli çalışma hakları ile ilgili Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bir yazı gönderdi.

3 Eylül 2024 tarihli yazıda, tıp fakültelerinin artan kontenjanlarına rağmen, fakültelerin fiziki ve eğitimsel koşullarındaki yetersizliklerin tıp eğitiminin niteliğini olumsuz etkilediği vurgulandı. Öğrencilerin artan yoksulluk sebebiyle barınma ve beslenme problemlerinin giderek derinleştiği ifade edildi.

Yazıda, devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan intörn hekimler arasındaki maaş farklarının bordro örnekleriyle ortaya konduğu, stajyer tıp öğrencilerinin güvenli ve güvenceli çalışma ortamlarıyla ilgili sorunların da aktarıldığı belirtildi. TTB, bu mağduriyetlerin giderilmesi için hazırladığı kanun tekliflerine de yazısında yer verdi.

Ayrıca, klinik dönem öğrencileri ve intörn hekimlerin personel yemekhanelerinden ücretsiz yararlanma haklarının olmamasına dikkat çekilerek, üniversitelerdeki uygulama farklılıklarının bir tablo halinde paylaşıldığı yazıda, bu sorunların çözümü için YÖK’ten gerekli adımların atılması talep edildi. TTB, çözüm önerileri konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

 

Yazının tam metni ve TTB’nin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Yükseköğretim Kanunu’nda yapılması istenen değişikliklere ilişkin kanun teklifi önerilerine ilgili bağlantılardan ulaşılabilir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.