DOLAR 33,9935 0.29%
EURO 37,8562 0.65%
ALTIN 2.820,790,41
BITCOIN 1966761-2,91%
Elazığ
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
“Memurun Servis Hakkı Gasp Edilemez”

“Memurun Servis Hakkı Gasp Edilemez”

ABONE OL
Eyl 6, 2024 14:00
“Memurun Servis Hakkı Gasp Edilemez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN), kamudaki tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilen personel servislerinin yeniden uygulamaya konulmasını talep etti.

Sendika, hükümetin “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf” paketi adı altında aldığı bu kararların, başta kamu emekçileri olmak üzere halkı yoksullaştırmayı hedeflediğini belirtti. Açıklamalarında, uzaktan ve esnek çalışma biçimlerinin teşvik edilmesiyle, kamu çalışanlarının kazanılmış haklarının (yol, yemek, personel servisi, izin, fazla mesai ücreti, ikramiye gibi) tasarruf adı altında gasp edildiğine dikkat çektiler.

Sendika, yıllardır süren israfın sorumlusunun emekçiler olmadığını vurgulayarak, asıl israfın hükümetin kararları ve uygulamaları sonucunda ortaya çıktığını savundu. Açıklamada, kamu hizmetlerine ve yatırımlarına ayrılan kaynakların azaltılacağı, yeni kamu hizmet birimlerinin (okul, hastane, kreş, sığınma evi gibi) açılmayacağı ve kamuda personel alımının neredeyse durma noktasına geleceği gibi önlemler yer aldı. Ayrıca, kamu çalışanlarına sağlanan servis hizmetlerine son verilmesi gibi kararların da bu tasarruf önlemleri kapsamında olduğu belirtildi.

EĞİTİM-SEN, kamu çalışanlarının iş ve sosyal haklarının korunması gerektiğini vurgularken, özellikle ulaşımın büyük bir sorun haline geldiği büyükşehirlerde, iptal edilen personel servislerinin yeniden başlatılmasını ve servis sağlanamayan yerlerde çalışanlara yol ücreti ödenmesini talep etti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.