DOLAR 33,9935 0.29%
EURO 37,8562 0.65%
ALTIN 2.820,790,41
BITCOIN 1966761-2,91%
Elazığ
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
MEB ile Aile ve Politikalar Bakanlığı Arasında İşbirliği

MEB ile Aile ve Politikalar Bakanlığı Arasında İşbirliği

ABONE OL
Eyl 2, 2024 12:34
MEB ile Aile ve Politikalar Bakanlığı Arasında İşbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Millî Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında önemli bir işbirliği protokolü imzalandı.

Millî Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl eğitim öğretim süreçlerine ailenin daha aktif katılımını sağlamak istediklerini belirtti. Tekin, “Bu protokolle, okula bu yıl ilk defa başlayan çocuklarımızın velilerine, sürecin ana paydaşlarından biri olduklarını hissettirmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

Okullaşma Oranına Katkı Sağlayacak Proje

Bakan Tekin, okulun ve öğretmenin çocuklar üzerindeki etkisinin büyük olduğunu, ancak en belirleyici etkenin aile olduğunu vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bu tür işbirliklerinin önemine dikkat çeken Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a iş birliğine katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Bakan Göktaş ise protokolün, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından iki bakanlık arasındaki iş birliğini güçlendirdiğini belirtti. Göktaş, “Bu protokol, çocukları okula yeni başlayan ailelerimize destek olmak ve okullaşma oranına katkı sağlamak amacıyla yürütülen bir projedir,” ifadelerini kullandı.

Farklı Kültürlerden Gelen Öğrencilerin ve Ailelerin Kaynaşması Hedefleniyor

İmzalanan protokolle, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin uyum süreçlerini kolaylaştırmak için çeşitli etkinlikler planlanıyor. Protokol kapsamında, öğrencilerin okul ortamına alışmasını sağlamak, kaygılarını azaltmak, aile ilişkilerini ve okul ile olan bağlantılarını güçlendirmek hedefleniyor. Ayrıca, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin ve ailelerin bir araya gelerek kaynaşması ve velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik edilmesi amaçlanıyor.

Protokol kapsamında planlanan etkinlikler arasında ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve velileri için kortej yürüyüşü, bando, animasyon, dijital karikatür ekipleri, yüz boyama aktiviteleri ve hikâye alanları gibi çeşitli aktiviteler yer alacak. Ayrıca, “Bizi Anla’tır” konseptli bir tır ile farklı illeri gezecek mobil sahnede film gösterimi yapılacak. Öğrencilerin oryantasyonu için okul içi çalışmalar ve kişiye özel mektup hazırlığı gibi etkinlikler de planlanıyor. Bunun yanı sıra ailelere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları organize edilecek.

Bu protokol, hem eğitimde ailelerin daha fazla yer almasını sağlamak hem de çocukların eğitim sürecine daha sağlıklı bir şekilde adapte olmalarını desteklemek amacıyla önemli bir adım olarak görülüyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.