DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1961047-3,13%
Elazığ
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Türk Müteahhitler Birliğinden Türk Müteahhitlerine 15 Milyar Dolarlık Proje..

Türk Müteahhitler Birliğinden Türk Müteahhitlerine 15 Milyar Dolarlık Proje..

ABONE OL
Tem 30, 2024 13:28
Türk Müteahhitler Birliğinden Türk Müteahhitlerine 15 Milyar Dolarlık Proje..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), “İnşaat Sektörü Analizi Raporu”nun yılın ilk yarısına ilişkin yayımlandığını açıkladı. Raporda, Irak’ın yılda en az 5 milyar dolar tutarında proje üstlenilebilecek bir pazar olarak öne çıktığı ve Türk firmalar tarafından yakından takip edilen Kalkınma Yolu Projesi’nin en az 15 milyar dolar tutarında olacağı belirtildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Irak, yılda en az 5 milyar dolar tutarında proje üstlenilebilecek bir pazar olarak öne çıkmaktadır. Proje, Türk müteahhitlik firmalarının oluşturacağı konsorsiyumlar tarafından yaklaşık 4 yıl içerisinde tamamlanabilir.”

Ayrıca, inşaat sektörü için öne çıkan diğer bir pazar olan Suudi Arabistan’la ilişkilerin yoğunlaştığı ve Türk müteahhitlik firmaları ile Suudi kamu idareleri ve müteahhitlik firmalarını bir araya getirecek etkinliklerin yıl içinde devam edeceği belirtildi.

 

Raporda, TMB organizasyonunda yılın ikinci yarısında Özbekistan’a bir müteahhitlik heyeti ziyaretinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği de bildirildi.

İnşaat sektöründeki büyümenin, Kamuda Tasarruf ve Tedbir Paketi kapsamında kamu yatırımlarının durdurulmasıyla yavaşlamasının beklendiğine işaret edilen raporda, deprem bölgesinin yeniden inşası, yerel seçimler öncesi artan faaliyetler ve kentsel dönüşümün etkisiyle yılın ilk çeyreğinde sektörün yüzde 11,1’lik bir büyüme kaydettiği ifade edildi. Bu büyüme oranı, genel ekonominin üzerinde olup, sektörün üst üste 6 çeyrektir yakaladığı ivmeyi artırarak 2017 yılının üçüncü çeyreğinden sonraki en hızlı çeyrek dönemlik büyüme olarak kaydedildi. İnşaat sektörünün istihdamdaki payı ise yüzde 6,6 olarak gerçekleşti.

Bu analiz, Türk müteahhitlik sektörünün uluslararası pazarda önemli fırsatlar arayışında olduğunu ve büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu ortaya koymaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.