DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Malatya’da Yapı Okulu Eğitimleri Devam Ediyor

Malatya’da Yapı Okulu Eğitimleri Devam Ediyor

ABONE OL
Haz 8, 2024 15:54
Malatya’da Yapı Okulu Eğitimleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yapı Okulu’ eğitim programının 6. haftası tamamlandı. Bu program, il ve ilçe belediyelerindeki teknik personel ile bölgede faaliyet gösteren mimar ve mühendislere, bina tasarımı, yapı malzemeleri, yapı teknolojisi ve inşaat yönetimi gibi konularda bilgi aktarmayı hedefliyor.

Eğitim programına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bu tür eğitimlerin katılımcılara çok şey kazandıracağına inandığını belirtti ve programların devam etmesini temenni etti. Programa ayrıca Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, belediyelerin teknik personeli, mimarlar ve mühendisler katıldı.

Başkan Er, yerel seçimler öncesinde bu tür eğitim programlarının taahhüdünü verdiklerini ve Malatya’yı tüm paydaşlarla birlikte yöneteceklerini ifade etti. Er, vatandaşların yapı güçlendirme konusunda yaşadıkları sıkıntıları gidermek için üniversitelerle iş birliği yaparak bu eğitim programlarını başlattıklarını ve gelecekte de sürdürmeyi planladıklarını belirtti.

Prof. Dr. İbrahim Türkmen, hasarlı yapıların onarımı ve güçlendirilmesi konusunda bilgi aktararak, depremlerin yanı sıra fiziksel, biyolojik ve kimyasal etmenlerden dolayı da yapılarının hasar görebileceğini vurguladı. Eğitim programlarının depreme dayanıklı yapıların nasıl inşa edileceği konusunda önemli bilgiler sunduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.