DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22454431,42%
Elazığ
26°

AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Elazığ’da Uyuşturucu Operasyonu: 12 Kişi Gözaltına Alındı, Uyuşturucu ve Silahlara El Konuldu

Elazığ’da Uyuşturucu Operasyonu: 12 Kişi Gözaltına Alındı, Uyuşturucu ve Silahlara El Konuldu

ABONE OL
Haz 6, 2024 13:42
Elazığ’da Uyuşturucu Operasyonu: 12 Kişi Gözaltına Alındı, Uyuşturucu ve Silahlara El Konuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, uyuşturucu ile mücadele kapsamında geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

Operasyonda, uyuşturucu madde kullanan ve satan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların yapılan aramalarında ise uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında;

  • 315,61 gr esrar maddesi (8 parça)
  • 230 adet ecstasy hap
  • 104 adet lyrica hap
  • 3,73 gr metamfetamin maddesi (10 parça)
  • 1 adet ruhsatsız tüfek

bulunmaktadır.

Gözaltına alınan şahıslardan 9’u hakkında “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçundan adli işlem yapılırken, 3 şüpheli şahıs ise “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan sevk edildiği adli makamlarca 1 şüpheli hakkında adli kontrol kararı, 2 şüpheli hakkında ise tutuklama kararı verilmiştir.

Bu operasyon, Elazığ’daki uyuşturucu ile mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendirilmektedir. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ve bu tür operasyonların aralıksız süreceğini açıkladılar.

Operasyonla İlgili Değerlendirme

Elazığ’da uyuşturucu ile mücadelenin önemli bir ayağını oluşturan bu operasyon, hem uyuşturucu madde kullanan kişilere gözdağı vermiş hem de uyuşturucu ticareti yapan şahıslara darbe vurmuştur. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin sokaklara ulaşması halinde birçok kişinin hayatını olumsuz etkileyebileceği göz önüne alındığında, bu operasyonun önemi daha da artmaktadır.

Emniyet Müdürlüğü’nün bu tür operasyonlara devam etmesi ve uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi, Elazığ’da daha güvenli bir ortam oluşmasına katkıda bulunacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.