DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1961047-3,13%
Elazığ
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Aşağı Çanakçı Köyü Yayla Yolu Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Aşağı Çanakçı Köyü Yayla Yolu Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
May 22, 2024 14:49
Aşağı Çanakçı Köyü Yayla Yolu Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Elazığ İl Özel İdaresi, 2024 yılı faaliyet programı dahilinde birçok yol yapım çalışması yürütmektedir. Bu çalışmalardan biri de Sivrice ilçesine bağlı Aşağı Çanakçı Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan yayla yolu yapım çalışmasıdır.

Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki yayla yolu için çalışmalar hızla devam etmektedir. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Aşağı Çanakçı Köyü sakinleri, yaz aylarında hayvanlarını yaylaya rahatlıkla götürebilecek ve getirebilecek.

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir:

“Sivrice İlçesi’ne bağlı Aşağı Çanakçı Köyü sakinlerinin, yaz mevsiminde hayvancılık için kullanmak istedikleri Yaylaya ulaşım sağlanması amacıyla başlatılan yol yapım çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 4 KM’lik uzunluktaki yayla yolu için idaremize bağlı ekipler çalışmalarına devam ederken, yolun kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor. Yolunun tamamlanmasıyla birlikte Aşağı Çanakçı Köyü’nde yaşayan vatandaşlarımız artık rahatlıkla hayvanlarını yaylaya götürüp getirebilecek imkâna kavuşmuş olacak.”

 

Bu yol yapım çalışması, Aşağı Çanakçı Köyü sakinleri için büyük önem taşımaktadır. Yolun tamamlanmasıyla birlikte köy sakinleri, hayvancılık faaliyetlerini daha kolay bir şekilde yürütebilecek ve gelirlerini artırabilecekler.

Elazığ İl Özel İdaresi’nin yatırımları, ilin kalkınmasına ve refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.