Sağlık-Sen sendikası tarafından Odyologların ve Odyometri bölümü çalışanlarının sorunlarına çözüm aramak için toplantı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıda konuşma yapan sendika Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Bizim için sağlığın tüm branşları kıymetli, önemli. Tüm meslek gruplarına yönelik farkındalık yaratmayı ve hem maddi hem manevi olarak kazanımlar elde edilmesini amaçlıyoruz” dedi. Gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Mustafa Irgatoğlu, Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Kadir Civelek ile Türkiye Odyologlar ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları Derneği’ni temsilen Prof. Dr. Didem Türkyılmaz ile Dr. Öğretim Üyesi Belde Çulhaoğlu, Odyoloji Derneği’ni temsilen Uzm. Odyolog Şenol Kayapunar ve çeşitli hastanelerde görev yapan odyologlar ve odyometri teknikerleri katıldı.
Sağlık-Sen’in Genel Başkanı Doğan, Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan tüm branşlar için toplantılar ve çalıştaylar yapmaya devam ettiklerini belirtti, “Bizim için sağlığın tüm branşları kıymetli, önemli. Bu yüzden tüm branşların sorunlarını ortaya koymak, sorunlara çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Yaptığımız bu toplantılar sonucunda her bir branş için raporlar hazırlıyor, yetkililerle paylaşıyoruz. Tüm meslek gruplarına yönelik farkındalık yaratmayı ve hem maddi hem manevi olarak kazanımlar elde edilmesini amaçlıyoruz. Bugün de odyolog ve odyometri teknikeri arkadaşlarımızın sorunlarını tartışmak, çözüm önerileri üretmek için toplandık. İşitme olmadan konuşma olmaz. Bu cümle odyolog ve odyometri teknikeri arkadaşlarımızın ne kadar kıymetli bir iş yaptığını bize göstermektedir” dedi.
Düzenlenen toplantının ardından açıklama yapan Genel Başkan, “Arkadaşlarımız yaşadığı sorunları anlattı. En büyük sorunun istihdam eksikliği olduğu ortaya çıktı. Odyologların aile sağlığı merkezlerinde, ilçe sağlık müdürlüğü ve toplum sağlığı merkezlerinde görevlendirilmelerinin yapılması gerekliliği konuşuldu. Ayrıca, işitme kabinlerinin çok eski olduğu ve sayısının yetersiz olduğu ön plana çıktı. Arkadaşlarımız yüksek lisans yaptığı halde ücret farkı alamıyor, bu konu üzerinde duruldu. Yenidoğan işitme taramada görev alan arkadaşlarımızın ek ödemelerde riskli birim farkından yararlanamadığı da ortaya çıktı. Bunlar gibi birçok sorunu masaya yatırdık. Sorunları rapor haline getirip Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerle paylaşılacağız. Tüm sağlık profesyoneli arkadaşlarımızın yaşadığı sorunların çözülmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.
(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
GÜNDEM
14 gün önceGENEL
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024ELAZIĞ
21 Kasım 2024ULUSAL
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024