DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BITCOIN 23065053,39%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Bayramda Vatandaşların En Büyük Sorunu Kurbanlık Fiyatlarındaki Pahalılık

Bayramda Vatandaşların En Büyük Sorunu Kurbanlık Fiyatlarındaki Pahalılık

ABONE OL
Haz 25, 2022 14:52
Bayramda Vatandaşların En Büyük Sorunu Kurbanlık Fiyatlarındaki Pahalılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte kurbanlık fiyatları da yoğun bir şekilde araştırılıyor. 9 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak olan bayram telaşının yanı sıra kurbanlık fiyatlarının da son dönemde özellikle artış gösteriyor olması, vatandaşın endişelenmesine neden oldu. Peki, 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte Kurban Bayramı için küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ve tüm detaylar…

Tüm İslam alemi tarafından merakla beklenen ve çeşitli ibadetlerle kutlanacak olan Kurban Bayramı’na çok az kaldı. İlk günü 9 Temmuz gerçekleşecek olan Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyen vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarını yakından takip ediyor. Güncel piyasalara göre günden güne farklılık gösteren kurbanlık fiyatları ise el yakacak cinsten.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. Gününden itibaren dört gün süren ve kutlanan Kurban Bayramı’na çok az kaldı. Bu yıl Temmuz ayında kutlanacak olan Kurban Bayramı için kurbanlıklar ise şimdiden satın alınmaya başladı. Fakat kurbanlık fiyatlarında meydana gelen artışlar, vatandaşın elini yaktı. Peki kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Her bayram olduğu gibi bu bayram da vatandaşların en büyük sorunu kurbanlık fiyatlarındaki pahalılık… Fakat bu yıl kurbanlık fiyatları aldı başını gitti. Bu nedenle vatandaş, kurbanlı alırken bir kere daha düşünüyor. Sene başından itibaren samana ve kırmızı ete gelen zamları, kurbanlıkları da etkiledi. Bu yıl ortalama büyükbaş hayvanın fiyatı 50 bin ila 60 bin arasında değişiklik gösteriyor. Bu da vatandaşın kurbanlık alırken çekimser yaklaşmasına neden oluyor. Yapılan pazarlıklar dahi fiyatlarda çok fazla düşüş sağlamazken, kurbanlık fiyatı 40 bini zor görüyor. 4 kişinin ortaklaşa girdiği bir kurbanlıkta kişi başına en az 10 bin lira düşüyor.

Besicilerden aldığımız bilgilere göre Enflasyonun ve maliyetlerin kurbanlık fiyatlarında artışa neden olduğuna dikkat çeken besiciler geçtiğimiz yıl Samsun’da büyükbaş canlı hayvanın kilosunun 35 TL’de satışa sunulduğunu fakat bu yıl 60 TL olduğunu belirtiyor. Küçükbaş kurbanlık ise geçen yıl 800-1500 TL arasında değişiyordu. Bu sene küçükbaş kurbanlık fiyatı ise 2,5 ile 4 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl ortalama bir büyükbaş kurbanlığın fiyatı 15 bin TL’ye alabiliyordu. Bu sene ise ortalama büyükbaş kurbanlık fiyatları 20-25 bin TL arasında değişiyor. Canlı 600 kiloluk bir tosunun fiyatı ise 40 bin TL’yi buluyor.” İfadelerini kullanıyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.