height="132" />
Vali Ömer TORAMAN’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Vali Ömer TORAMAN’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

ABONE OL
May 20, 2022 09:15
Vali Ömer TORAMAN’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Millî Mücadele’nin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün azim ve kararlılıkla başlattığı, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri ve milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır. Kurtuluş Savaşı’ndan cumhuriyete uzanan bu destan, sadece yüce milletimizin değil bütün mazlum ve mağdur milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır.

Sevgili Gençler,

Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve bütün güzellikleriyle gelecek nesillere teslim etmek en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, içinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü Türkiye’si sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Devlet ve millet olarak en büyük arzumuz, sizlerin çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alıp, toplumsal faydalarımızı dikkate alarak, ailesine ve ülkesine yararlı bir birey olarak yetişmenizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; sevgili gençlerimizin, aziz milletimizin ve tüm Elazığlı hemşehrilerimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı” yürekten kutluyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.