DOLAR 34,0134 0.34%
EURO 37,8651 0.67%
ALTIN 2.819,700,37
BITCOIN 1973175-2,83%
Elazığ
25°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Ahıska Türklerinin 3. Kafilesi Elazığ’a Geldi

Ahıska Türklerinin 3. Kafilesi Elazığ’a Geldi

ABONE OL
May 14, 2022 12:28
Ahıska Türklerinin 3. Kafilesi Elazığ’a Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Ukrayna’da devam eden savaşta Herson kentinde mahsur kalan Ahıska Türklerinin 115 kişilik 3. Kafilesi de bugün akşam saatlerinde Elazığ’a geldi.

Ukrayna’da devam eden çatışmalarda Herson kentinde mahsur kalan Ahıska Türklerinin güvenliğini sağlamak için güvenli bir şekilde Türkiye’ye tahliye işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda 10 Mayıs Salı günü 180 Ahıska Türkü ve 11 Mayıs Çarşamba günü Ahıska Türklerinin 117 kişilik 2. Kafilesi Elazığ Havalimanı’nda Elazığ İl Protokolü tarafından karşılanarak Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezine yerleştirilmişti.

Devam eden tahliye işlemleriyle birlikte 115 kişilik 3. kafile de Elazığ Havalimanına iniş yaptı. Ahıska Türkleri, Elazığ Havalimanında Elazığ İl Protokolü tarafından karşılandı. Uçaktan inen misafirler, gül ve Türk bayrakları ile karşılanmalarının ardından büyük bir mutluluk yaşadı. Ahıska Türkleri, Valilik koordinesinde diğer misafirler gibi Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezine götürüldü.

“GELMEK İSTEYEN SOYDAŞLARIMIZ OLMAK İSTEDİKÇE BİZ ONLARI TAHLİYE EDECEĞİZ”

Vali Toraman, “Bugün Ukrayna’da savaş bölgesinde mahsur kalan Ahıska Türkü soydaşlarımızın ülkemize tahliyesinde 3. gün. Dün ve önceki gün iki kafiyeli karşılamıştık. Bugün de üçüncü kafileyi karşıladık. Sağ salim Türkiye’ye ulaştılar. Bu tahliyede emeği geçen Dışişleri Bakanlığımıza, İçişleri Bakanlığımıza, Göç İdaresine ve AFAD Başkanlığına bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tahliyeler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyüklüğünün nişanesidir. Çok şükür sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Yarın da bir kafile daha bekliyoruz. Buraya gelmek isteyen soydaşlarımız olmak istedikçe biz onları tahliye edeceğiz” dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.