height="132" />
Erol, Halk Fakirlikle boğuşuyor

Erol, Halk Fakirlikle boğuşuyor

ABONE OL
Nis 26, 2022 10:47
Erol, Halk Fakirlikle boğuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  katıldığı ulusal bir tv programında ;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturası eylemini yorumladı. Erol, elektriğin temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak,  halkın fakirlikle boğuştuğunu kaydetti. Erol vatandaşların evine ekmek götürmekte zorlandığını ve faturaları nasıl ödeyeceğini düşündüğünü de   dile getirdi.    

“ELEKTRİK TEMEL İHTİYAÇTIR”

Elektriğin temel ihtiyaç olduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; “ Enerji temel tüketim ürünüdür. Telefonunuzun şarjından tutunda buzdolabınıza varıncaya kadar elektrik artık vazgeçilmez bir enerji kaynağıdır. İnsanlar artık temel ihtiyaçlarını karşılarken bile çok ciddi zorluk yaşıyorlar.  Bazı ihtiyaçlarınız ile ilgili tasarruf sağlayabilirsiniz. Ancak bazı kalemler ile ilgili tasarruf sağlama şansınız yok!   Elektrik  temel ihtiyaçlar grubunda yer almaktadır ve kamu eliyle sağlanması gerekmektedir. Genel başkanımızın bu eylemi beklediğimizin üstünde hatta dünya çapında bir ilgi gördü. İnanılmaz bir destek oluştu. 270 binden fazla hanenin elektriği kesik durumdadır.  Bu insanlar elektrik faturalarını ödemediği için elektrikleri kesiktir.  Cumhurbaşkanı; ‘bizden önce  insanlar mumla otururdu.’ Diyordu ya insanlar işte şuanda bu şekilde yaşıyorlar.  Bu eylem vatandaşlarımız yapılan pasif bir eylemdir.  Bu eylemi genel başkanımızın yapması da son derece anlamlıdır. Bu eylem bir sivil itaatsizlik eylemi değildir.  Bu eylem elektrik kesintisi nedeniyle insanların yaşadığı zorluklar ile ilgili bir kamuoyu oluşturmak için yapılmıştır.”dedi.

“BU ANLAYIŞ SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI İLE BAĞDAŞAN BİR ANLAYIŞ DEĞİLDİR

Elektrik kesintilerinin, sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmadığını vurgulayan Erol, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Eskiden yurttaşların temel ihtiyaçlarını karşılayan kurumların hepsi devletindi. Özelleşince bu kurumlar şahısların eline geçti. Devlet, bu hizmetleri verirken kar amacı gütmezdi.  Bize gelen en büyük problemlerden biri enerji hatlarının yenilenmemesinden kaynaklanan enerji kesintileridir. Sözleşmelerinde  bu hatların belli sürelerde yenileceğine dair madde var.  Ancak bu şirketler hiçbir yatırım yapmadan  tamamen kar amaçlı işletmeler haline dönmüştürler. Fiyat artışları uluslararası enerji piyasasındaki yükselmeden kaynaklanmıyor.  Şuanda elektrik kaçağı vardır. Bu kaçakta yatırım yapılmamasından kaynaklanıyor. Hatlar yenilenmediği için hem vatandaşlar mağdur oluyor hem de maliyetler artıyor. Şirketler hatları devletten aldığı haliyle ne kadar kullanırsam kar ederim düşüncesi içerisindedir. Sistemin yenilenmemesi faturalara yansıyor. Şirketler maliyetleri düşürmüyor,  kaliteli hizmet vermiyor. Bunun faturasını vatandaşa çıkartıyor.  Vatandaş da bu faturayı ödemeyince elektriğini kesiyor.  Vatandaşı karanlıkta bırakıyor. Bu anlayış sosyal devlet anlayışı ile bağdaşan bir anlayış değildir.”

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YOK !”

Hayt pahalılığına da dikkat çeken Erol; “Bugün vitrinlerde her şey var. Ancak vatandaşın alım gücü yok! Görüyorsun, her şey var. Ama çocuğuna alamıyorsun.  Evine götüremiyorsun.  Özal döneminde orta direk vardı. Artık o yok. Şimdi bir yanda  çok lüks yaşayan bir grup var. Diğer taraftan ise evimin kirasını, doğalgazını, elektriğini  nasıl ödeyeceğim, çocuğuma nasıl ekmek alacağım  diye düşünen  ve fakirlik içinde boğuşan bir toplum var.”ifadelerini kullandı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.