DOLAR 32,3978 0.19%
EURO 35,0092 -0.23%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2267013-0,70%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemil Erdem Açıklamalarda Bulundu

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemil Erdem Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Şub 11, 2022 11:35
Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemil Erdem Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemil Erdem, Maden ilçesinde bulunan maden sahalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Maden İlçesi’nde bulunan maden sahalarıyla ilgili toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemil Erdem de açıklamalarda bulundu.

 ERDEM: BAKANLA BU İŞİ ÇÖZECEĞİMİZİ BEN TAHMİN EDEMİYORUM

Başkan Erdem, “Gerçekten bugün ki konu Elazığ için çok büyük bir değer, çok bulunmaz bir nimet. Bu nimeti, bu değeri hep birlikte Allah’ın izniyle çözeceğimize inanıyoruz. Bütün gücümüzle, bütün imkânlarımızla gayret göstererek, koşarak, yürüyerek bu işin altından kalkmamız lazım. Saha tam bitmeden bile hemen ihaleye açılması çok anlam taşıyan bir konu. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Şurada 20 gün içerisinde büyük gayret göstererek bu işin altından kalkmamız için ilgili makamlara, ilgili mercilere koşmamız lazım, gitmemiz lazım. Biz sayın vekillerimizle de görüştük bu konular. Bakanla bu işi çözeceğimizi ben tahmin edemiyorum ama kesinlikle ve kesinlikle Cumhurbaşkanımıza bu Elazığ’ın meselesini, Elazığ’ın sıkıntılarını, Elazığ’ın depremden ne kadar yara aldığını, pandemiden ne kadar yara aldığını ve bu bölgede Elazığ’a kesinlikle ve kesinlikle pozitif bir ayrımcılık yapılmasını biz talep edeceğiz. Bunun için de gayretlerimiz ve çabalarımızı göstermemiz lazım. Biz bu sahayı eğer Elazığlılar, Elazığlı iş insanlarının eline geçemezse kesinlikle ve kesinlikle Yıldırımlar Holding gibi buradan da bize hiçbir fayda sağlanmaz, Elazığ’a yazık olur, memlekete yazık olur. Bizim topraklarımızda çıkan bu güzel değerleri bizler değerlendirelim diye düşünüyoruz. Gerçekten büyük holdinglerimiz var. İnşallah onların da büyük gayret ve çabalarıyla bu iş yerine gelecektir diyelim. Herkes burada ortak paydada birleşebilirler, katkı sağlayabilirler. Sayın başkanımızın anlattığı gibi eğer buradan toprağı çıkarır da farklı bir ile götürür orada çalışırlarsa Elazığ’ın hiçbir katkısı olmaz, hiçbir değeri olmaz. Orada en fazla çalıştıracakları adam sayısı 100-200 kişidir. Eğer o sistem Elazığ’da kurulursa en az 2 bin 500 3 bin kişi eleman çalışacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.