DOLAR 32,3497 0.29%
EURO 35,1446 0%
ALTIN 2.306,491,29
BITCOIN 22854122,57%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Elazığ Barosu Öldürülen Av. Dilara Yıldız Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Elazığ Barosu Öldürülen Av. Dilara Yıldız Hakkında Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Oca 15, 2022 17:14
Elazığ Barosu Öldürülen Av. Dilara Yıldız Hakkında Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda sürekli olarak gündemde olan kadın cinayetlerine her geçen gün bir yenisi eklenmekte. Şiddetin giderek arttığı günümüzde birçok kadın katlediliyor.

Son olarak gittiği bir restoranda şiddet gördüğü eski nişanlısı tarafından öldürülenAv. Dilara Yıldız hakkında açıklamalarda bulunan Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür;

“Meslektaşımız il dışındayken meslektaşımızın evinde günlerce onu bekleyerek cinayeti planlayan eski nişanlısı ; cinayet günü meslektaşımızı kamuya açık bir yere götürmüştür. Uzun zamandır sürdürdüğü şiddetine Tuzlada bulunan restaurantta devam etmiştir. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine polisler olay yerine intikal etmiş buna rağmen meslektaşımız eski nişanlısı tarafından silahla katledilmiştir.

Dehşete düşüren bu hadise kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne denli korkunç ve sistematik bir şekilde işlendiğinin kanıtıdır.

Kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanmasını, önleyici, koruyucu tedbirlerin alınmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların uygulanmasını her zaman hukukçular olarak talep ettik.

Kadınların yaşam hakkının korunmasının devletin görevi olduğunu, bu sorumluluğun yerine getirilmesini istedik.

Son zamanlarda gitgide vahşileşen ve artan kadın cinayetleri İstanbul Sözleşmesinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Mamafih İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesi, 6284 Sayılı yasanın etkin uygulanmaması, nafakanın tartışılmaya açılması kadının özgür bir birey olduğunu kabul etmeyen zihniyete cesaret verdiği aşikardır.

Kadın Hakları için mücadelemizi sürdüreceğimizi ve meslektaşımızı katleden zanlının en ağır cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.