DOLAR 32,3302 0.22%
EURO 35,0767 -0.17%
ALTIN 2.279,730,11
BITCOIN 22819091,47%
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Eğitim Bir Sen’den Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine Yönelik Konferans

Eğitim Bir Sen’den Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine Yönelik Konferans

ABONE OL
Oca 22, 2022 13:54
Eğitim Bir Sen’den Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine Yönelik Konferans
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Elazığ ilinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik bir konferans düzenlendi.

Araştırmacı yazar Doç. Dr. Mehmet Demirtaş’ın konuşmacı olarak katıldığı programın konusu “İnanç Problemi Olan Deizm ve Mücadelesi’ idi.

Edibe Can Konferans salonunda gerçekleşen Konferansa il milli eğitim müdürü Feyzi Gürtürk, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, Eğitim-Bir-Sen Üniversite şubesi başkanı Haluk Aras, Diyanet-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Yusuf Eker, İl Milli Eğitim Şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilimizde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Programın açılışında İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Sonrasında konferansı gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Demirtaş söz aldı ve Deizm konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Gençler arasında deizmin yayılmasının en büyük nedeninin ebeveynlerinin gençlere yeterli dini eğitimi vermemesi ve ebeveynlerin din kosununda duyarsız olmalarını gerekçe gösterdi.

Gençlerin, ebeveynlerinin yaşadığı hayatın kelime karşılığının ‘deizm’ olduğunu ifade ettiklerini belirten Doç. Dr. Demirtaş gençlerin daha cesur davranıp bunun adını koyduklarını vurguladı.

Bu konudaki en önemli tedbirin çocuklara olumlu rol model ebeveynlerin olması ve ebeveynlerin İslamı sahih bir şekilde yaşamasıyla mümkün olduğunu belirtti. Gençler arasında ateizm ve deizm gibi inanışların trend olarak çok hızlı yayılabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Demirtaş bu konudaki sosyal medya kullanımında da dikkat çekti. Dinin magazinleştirildiğini ifade eden Doç. Dr. Demirtaş dinin esaslarının değil teferruatlarının konuşulduğunu ve tartışıldığını vurgulayıp bunun İslamın özüne ve itikadına büyük zarar verdiğini ifade etti.

Konferans sonrası Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mehmet Demirtaş’a plaket takdiminde bulunup bu verimli konferans için teşekkür etti.  Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesi de tüm öğretmenlere Son Hurafe Deizm isimli kitap hediye edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.