DOLAR 32,3684 0.15%
EURO 34,9779 -0.3%
ALTIN
BITCOIN 22806580,51%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akgün’ün “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Basın Açıklaması

Akgün’ün “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Basın Açıklaması

ABONE OL
Oca 10, 2022 21:34
Akgün’ün “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Basın Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN “Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur.” Dedi.

Başkan Akgün açıklamasında;

“Demokratik hukuk devletlerinin vazgeçilmez unsurları arasında “İnsan hakları” yer almaktadır. İfade hürriyeti bu bağlamda önem arz eden bir insan hakkı olarak öne çıkar. İfade özgürlüğü başlı başına kendisinin önemi, insan için varoluşunun bir yansıması olması, insanın kişiliğini, yeteneklerini, özetle kendisini geliştirmesi, toplumda önemli olmaları, önemli olduklarının bilincine ulaşmaları açısından vazgeçilmez haklardan biridir.

Bu temel ölçüt ekseninde;  Anayasanın 26. maddesinin 1. Fıkrasında;

“Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.” Demesi,

Anayasanın 26 ve 27 nci maddeleri ile sınırlandırılan, 28. Maddesinde de; “Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve malî teminat yatırma şartına bağlanamaz.” Diyerek konunun önemine yasal önem atfeden yönüyle;

En temel haklardan biri olan haber alma hakkının güvencesi olan basın; düşünce özgürlüğünün de en etkili araçlarındandır.

Basın, toplumsal bilinci artırmak, kamu yararının tesisi ve doğru bilgi akışını sağlamak açısından çok önemlidir.

Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur.

Bu yönüyle gazeteci; geçmişte olduğu gibi günümüzde de doğru, ilkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanlarının bütünüdür…

Toplumumuzu doğru bilgilendirmek adına önemli ve hayati bir görev üstlenen, toplumun ortak sesi olan basın çalışanları, kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ sözü ile gazetecilerimizin omuzlarındaki sorumluluğun önemini göstermesi açısından da son derece anlamlıdır.

Halkın bilinçlenmesi, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesi açısından da önemli bir görev, önemli bir mesuliyet yükler gazetecilere…

Basın çalışanları, toplumun aydınlatılması sürecinde; farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yayınlarken, önemli ve hassas bir görev ifa eder.

Kamuoyunun bilgilendirilmesi görevini yerine getirirken yönetilenler adına yönetenleri denetler,  toplumsal huzur ve barışın tesisinde önemli bir rol üstlenirler.

Basın çalışanları bu görevleriyle çok sesliliğe katkı sağlamakla birlikte aynı zamanda demokrasimizin de sağlıklı işlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler.

Üzerine düşen bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getiren ve meslek etik ilkeleri sorumluluğu içinde yayınlarını başarıyla sürdüren gazetecilerimiz her türlü övgüyü hak etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına;

Bu farkındalık içerisinde; «İyi ki Varsınız» diyor, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözüm sürecine, toplumun bütününü kucaklayan, somut ve zengin çözüm seçenekleri sunan, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü en içten duygularımla kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarına da Allah’tan (c.c.) rahmet niyaz ediyorum.” Dedi.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.