height="132" />
Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ara 27, 2021 00:29
Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Elazığ İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ve partililer katıldı.

Saadet Partisi İl Başkanı Akın, yaptığı konuşmada Türk Lirasının değer kaybettiğini söyleyerek; ”

Geçtiğimiz günlerde hükümet kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi adı altında bir sistem getirdi. Güya doları düşürüp, tüm ekonomik sorunları bununla halletmiş olacaklar. Sanki de her şey çok doğru gidiyor, ülkede sadece dolar artmış diye tüm bunlar oluyor izlenimi oluşturdular. Ve ne dediler, dış güçler doları arttırdı.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki son 20 yıl içerisinde Türk Liramız, sadece dolar karşısında değil, diğer tüm emtialar karşısında yani altın, petrol, bakır vb. karşısında da aynı oranda değer kaybediyor. Bundan dolayı döviz piyasasında bir spekülasyondan bahsetmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla Doların 18 liraya kadar çıkmasının temel nedeni Türkiye’de uygulanan yanlış politikalardır. Bunlar nedir diye bakacak olursak;

1. Milletten toplanan, fabrikalar yapılmak suretiyle milletin kendisine değil, kimseye yararı olmayacak bayındırlık işleri ile istismarcılar zengin edilmiştir.

2. Hükümet hazinenin kendi imkanları ile kalkınma politikasından ziyade yüklü miktarda döviz dış borç edinerek bu bayındırlık işlerini yapmıştır. Şu an itibariyle 450 milyar dolar dış borcumuz vardır. Az önce ifade ettiğim gibi bu borçlar milletimize değil kalkınmaya değil, betona gömülmüştür.

3. Yerli üretici, Çin’in ayakları altında ezilmiştir. Buna yönelik hiçbir önlem alınmamıştır. Bir politika geliştirilmemiştir. Ezkaza cebinde 100 bin lirası olan sadece bir adam, içerde 20 milyon liralık yatırım yapıp 10’larca insan çalıştıran iş insanını bitirmiştir. Üretime dönük yatırımlardan iş insanlarımızı caydırmıştır.

4. Katma değeri yüksek, yani bilgiye dayalı Know-How’ a sahip bir üretim modeli esas alınmadığı için karlılıklar düşük kalmıştır. Türkiye, Avrupa ülkelerinin ucuz iş gücü durumuna düşmüştür. 2020 yılında Domates ihracatımız 300 milyon dolar civarındadır. Bir Boeing 747 Jumbo boy uçağı 400 milyon dolar olup, Batı bize sadece bir uçak satarak bu parayı elimizden alıyor. Türkiye tekstil cennetine dönmüştür. Tekstil ucuz işgücü neredeyse oraya göç etmiştir bu unutulmamalıdır.

5. Hükümet 20 yıl boyunca Belediye başkanlarının ve atadıkları yöneticilerin her türlü istismarına göz yummuştur. Rüşvet, hırsızlık, adam kayırmacılık, ihaleye fesat karıştırma suçları artmıştır.

6. Hükümet Avrupa’ya yanaşıp, Ortadoğu’yu elinin tersi ile iterek kendi pazarını darmadağın edilmesine göz yummuş, İsrail’in tüm Arap ülkeleri ile el sıkışmasına neden olmuştur.

7. Adalet sistemi çok hantal bir yapıya bürünmüştür. Bugün Faturanız her türlü kanıtınız olsa bile bir tüccar alacağını 5 yıl boyunca tahsil edememektedir. Güven kaybolmuştur. Sermaye güveni sever bundan dolayıdır ki sermaye kendini güvende hissetmiyor.

 

İşte tüm bu nedenlerden dolayı dolar çıkıyor, paramız tüm emtialar karşısında değer kaybediyor.

İnsanlarımız ittifakla bu sorunların çözülmesi yönünde bir plan program ve çözüm açıklanmasını beklerken, hükümetin getirdiği TL korumalı mevduat sistemi insanlarımız hayal kırıklığına uğratmıştır. Faiz konusunda hassasiyeti olduğunu iddia eden hükümet ki biz zaten böyle bir dertlerinin olmadığını biliyorduk, döviz tevdiatlarının TL ye çevrilmesi durumunda, hazineden daha çok faiz aktaran sistemi getirmiştir. Hazine ise milletin kesesidir. O halde Milletin tamamı faize çalışıyor. Yani bu ne demek sizi faizle mi ezeyim yoksa dolarla mı ezeyim demektir. Maalesef AKP’nin samimiyeti olmadığı gibi milletimizi de aldatmıştır. Kalıcılığı olmayan bu pansuman önlemin sonu ise yine milletimize büyük bir zarar verecektir. Dolar yine eski noktaya kısa sürede gelecektir çünkü köklü çözüm üretilmemiştir. Bu anlamsız sistem yerine piyasalara güven verecek açıklamalar ve samimi uygulamalar daha çok rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Maalesef şimdilerde havuz medyası hayat pahalılığını birilerinin üzerine yıkmak istiyor. Düşünün marketçiler vatandaşı mağdur etmemek için mal çok pahalı olsa bile stoklarına ürün aldılar, şimdi dolar düştü diye hemen ucuza satmasını istiyorlar. Bir marketçi pahalıya aldığı ürünü nasıl ucuza satabilir? Bunu akılla izah etmek mümkün değil. Türkiye de İmalat yapan üreticiler hammaddelerini. %80’nini yurt dışından temin ediyor, kur yüksekken aldığı ürünleri ister istemez yüksek fiyata vermek zorunda kalacaklar. Bir üretici 1 aylık malzeme temin etmiyor ki, aldığı zaman en az 1 yıllık hammadde alıyor. İster istemez maliyetler yükseliyor. Hülasa yani maalesef devlet idaresi yanlış ellerde olduğu için her gün ciddiyetten uzak açıklamalar yapılıyor uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Şimdi sevgili kardeşlerim

Birileri çıkmış efendim niye AKP’nin yanında değilsiniz. Şimdi siz 20 yıl boyunca bu ülkeyi geride bırakacaksınız, ümmetin darmadağın olmasına göz yumacaksınız, İslam birliğini yok edeceksiniz biz de gelip ya Allah razı olsun ne güzel yaptın mı diyecektik. Bizim diyeceğimiz tek şey var “Size yazıklar olsun” size yazıklar olsun ki siz bu ümmete Müslümanlara en büyük zararı verip %99’u Müslüman olan bir ülkede bu milleti faize çalıştırtıyorsunuz. Her makamı istismar edip milletin parasını çarçur ediyorsunuz. Allah CC ne buyuruyor kim bir iyiliğe aracılık ederse ondan ona pay vardır, kim de bir kötülüğe aracılık ederse ondan ona pay vardır. Siz ümmetin umudunu çöpe attınız. İslam birliğini yok ettiniz, İsrail ile el sıkıştınız, Avrupa kapısında beklediniz. Hiç mi bir şey öğrenmediniz Erbakan hocamdan” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ve teşkilat çalışmalarına ait sunumların ardından partiye yeni üye olanlara rozet takıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.