height="132" />
İSLAMİYET VE DEMOKRASİ

İSLAMİYET VE DEMOKRASİ

ABONE OL
Nis 22, 2021 11:45
İSLAMİYET VE DEMOKRASİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nedense İslamiyet ile demokrasi birlikte zikredilmez. İkisini bir arada zikretmeyenler, acaba Kuran’ı Kerim’in  kaç süresini ve ayetini mealen ve tefsiren okumuşlardır. Hangi ayetinde insan haklarının yasaklandığına şahit olmuşlardır. Bugün bazı çevrelerce yaşanan sözde İslama bakarak Allah’ın Dininin İnsan Hakları ve Demokrasi ile çelişen din olduğunu söylemek cehalettir, ısrarla söylemeye devam etmek ise gaflet ve delalettir.

Kula kulluk yapanlar değil, ALLAH’A KULLUK YAPANLAR ÖZGÜRDÜR. KURAN KULA DEĞİL, SADECE ALLAH’A KUL OLMAYI EMREDER. KULA KULLUK ŞİRKTİR.

Kullara kul olmak için yarışan zavallılar;  vazgeçin bu manasız yarışınızdan. Er yada geç, hepimizi bekleyen Mahkeme-i Kübra var.

NASILSAN ÖYLE YÖNETİLİRSİN

İslam İslam’dır, siyasalı miyasalı yoktur. Siyasal İslamın,tabanda samimi ve masum savunucuları olsa bile;  Amerika, İngiltere ve İsrail kontrollu bir harekettir. Kur’an insanoğluna bir yönetim şekli önermez. Ama bireysel ve toplumsal hayatın her alanına katkı yapacak ölçüler koymuştur.

Kur’an şunları der: Yalnız Allah’a kulluk yapın, ahlaklı ve faziletli olun, okuyun, araştırın, bilgisizliklerin yolunu izlemeyin, sözünüze sadık kalın, söz taşımayın, gıybet etmeyin, çirkin işlerden, azgınlık ve fenalıklardan uzak durun, insanlarla alay etmeyin, yönetimde şurayı esas alın, emaneti ehil kişilere verin, emanete ihanet etmeyin, israf ve faizden kaçının, helal ve temiz olan rızıklardan yiyin, adaletli olun, yetimi, öksüzü, ihtiyaç sahibini gözetin, hayırlı işlerde yarışın, fedakar, güvenilir ve çalışkan olun, barışı esas alın, başkalarının taptıklarına sövmeyin, yeryüzünde fesat çıkarmayın.

İşte bu değerlerin toplumca yaşandığı, sahip çıkıldığı bir ülkede rejim ve yönetim şeklinin ne olduğu veya ne olması gerektiği tartışmaları hiç olmaz, yönetenleri,yönetim şeklini isabetli seçerler. Ve rejim tartışması ile siyasi kavgalarda olmaz. Düzgün olmadan düzgün yönetimler seçemezsin.Önce kendine bakacaksın.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.